Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Mala_Mi 07:55, 09 kwi 2015

Po cholerę Ci leżaki kupować?? i tak na nich nie poleżysz..
atena35 08:07, 09 kwi 2015

Madzenka napisał(a)

W małych kwadratach jest wsadzona rożowa prymulka + po 3 szt purpurowych bratków

Dzięks Kochana.
lindsay80 09:00, 09 kwi 2015

Madzenka napisał(a)

Moja pergola nie bedzie miała stałego zadaszenia, ma slyżc wyłacznie ochronę przed słońcem. W tym roku zawiśnie na niej żagiel a za rok moze rolety rzymskie.

Ławki gabionowe moze powstaną w ciagu pięciolatki zwykle niskie gabiony przykryte deską do siedzenia ale ponieważ mam już gabiony na froncie ogrodu zastanwiam sie czy nie za dużo tego będzie. Poza tym ma powstac kolejna pergola i wyżwirowane częsci trawnika. Na chwile obecna jeszcze do tego nie dojrzałam i nie wiem czy kiedykolwiek dojrzeje ale przydaloby sie miejsce do biesiadowania ze stołem i duża iloscia miejsc do siedzenia. Na razie goscie musza sie zadowolić kanapami pod pergola przy kuchni

Warto jednak miec kolejne plany i marzenia

W tym roku cel to zagospodarowanie tarasu południowego przy scianie wodnej. Bo juz troche nas drzewa osłoniły od drogi i zamierzamy zwłaszcza wieczory spedzac przy szumiacej scianie wodnej

Ja też jestem na etapie wymyślania pergoli, która osłoniłaby taras przed słońcem - trochę to u mnie skomplikowane bo taras ma nietypowy kształt.
Marzenka a ten żagiel to gdzie będziesz kupować, można zamawiać na dowolny wymiar i w dowolnym kształcie?
Wkleję u siebie w wątku zdjęcie tarasu i pierwszą wizualizację tej pergoli może coś mi doradzicie, bo na razie mam wątpliwości.
Kindzia 09:06, 09 kwi 2015

Mala_Mi napisał(a)

ewakatowice 09:38, 09 kwi 2015

Jak dostaniesz donicę to daj Znak też czekam na swoją
Dzięki i buziaki… a na naleśnika kupię jakąś inną.
Nie sposób było się ograniczyć skoro atrakcyjna okazja
Ensata 09:39, 09 kwi 2015

Ja właśnie zakupiłam żagiel na pergole nad tarasem. Polecam, na allegro, bdb cena i przyzwoita jakość.
Ensata 09:40, 09 kwi 2015

Mala_Mi napisał(a)
dla znajomych, jak u mnie, oni z winem na tarasie, ja z pazurami w ziemi
Ensata 09:41, 09 kwi 2015

Madzenka napisał(a)

Ewo rozpatrywałam wiele wariantów, dałam sobie czas z szarością tynku i musi byc jednak blask aby zrobic głębię tego miejsca. Zatem albo stał nierdzewna (koszt, cena, pracuje pod wpływem temperatury, zamocować etc a na dodtek woda z kamieniam zostawi wstrętne ślady lub zardzewieje)
Wariant 2 pleksi lustrzane bo lustro takiej ilosci wody nie wytrzyma

Ale jakie mige szaleć, bo priorytetem jets pergola, juz mam dość latających parasoli przeciwsłonecznych i mebli... Czas sie obudować od strony kuchni... I chyba muszę leżaki wreszcie kupic więc byc moze znow sobie poplanuję sciane wodna....
Plexi to koszt ok 600 zł wiec moge poszaleć, stal zecydowanie wiecej.....

Betonu, kamieni, koloru nie chcę
Marzena, zerknij na spieki kwarcowe, łatwy montaż, bez stelaża, piękne są
Ensata 09:45, 09 kwi 2015

Kurcze, nie mogę doczytać o co chodzi z tą ścianą wodną, nie wspomne już, że jej nie widzę. Ale...jeżeli chodzi o kolor ściany, to natrysk polimocznikiem, ew laminat, tu możesz robić cuda, jak masz sprawnego małżonka, a widzę że bardzo, to może nałożyć sam i są to najniższe koszty. mata, na matę laminat, potem żelkot w kolorze, masz do wyboru kolor, plus struktura naturalnego kamienia np. Ja w temacie, bo walczę, z oczkiem

Ensata 09:50, 09 kwi 2015

ewakatowice napisał(a)
Mnie się marzy beton wypolerowany na lustro

Żywica, 100 złm2, mówisz i masz