Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Pamajo 00:12, 01 maj 2015

Madzenka napisał(a)
Buziaki dla Wszystkich!
Zaczynamy weekend i wielkie siedzenie!!!
Z powodu krótkiego weekendu majowego i ogromu pracy zawodowej siedze w ten weekend w domu i zamierzam siedzieć lub leżeć na moich dwóch kompletach mebli ogrodowych, nawet gdyby gradem zacinało....
Ale najpierw musze cały ogród wypielić , pomalowac tras olejem, zrobic kanciki, zlać ogród nicieniami (dzisiaj przyszły) pomyślec o kwiatach jednorocznych do donic..... a potem będe leżeć

Poleż bo potem to będzie już poniedziałek.
Nikita 01:28, 01 maj 2015

Marzenko, mogłabym nie wychodzić z twojego ogrodu...przecudnie jest !!!
Majowe buziaki przesyłam
ZielonaAnia75 07:14, 01 maj 2015

Zakładam, że Marzenka szykuje się już do leżenia na nowych mebelkach
Tylko uważaj na odleżyny, bo trzy dni wylegiwania się mogą skończyć się źle!
polinka 07:28, 01 maj 2015

Przy Twoim planie prac do wykonania w ogrodzie założę się, że będą to minutowe polegiwania na kanapach

Ogród jak zawsze zachwyca
Kasik 07:31, 01 maj 2015

No i ja też dołączam sie do tych zachwytów. Uważam, że sztuką jest stworzyć ogród, który się podoba innym pomimo, że sami gustują w zupełnie innym klimacie ogrodów. To jest efekt wielkiego wyczucia smaku.

Do tego taras - bajka

Pozdrawiam Marzenko
Madzenka 09:02, 01 maj 2015

Malgosik napisał(a)
Marzena ale umberek to ty nie tniesz prawda?
Czemu one tak gęsto kwiecia u Ciebie mają?
Piękne fotki!

Małgosiu
Moje umbrelki wolno rosły, zaczełam je w czercu przez dwa lata przycinać, dzieki temu sie ładnie zagęściły. W tym roku rownież je leciutko skoryguje. Na stronie gardenbuilders.com znajdziesz pieknie formowane, idelane kule z umbrelek i do takiego celu dążę

Dla przypomnienia napiszę, ż sadziłam je w listopadzie 2010 r czyli już staruszki
Madzenka 09:05, 01 maj 2015

szemusia napisał(a)
Madżenko - ja najpierw się pięknie przywitam
Choć Twój ogród to moja lektura codzienna, to ja tak po cichutku na tym płocie wiszę i wzdycham. O kazdej porze roku...

A dziś mam pytanko - wiem, że masz kostrzewy. Czy Ty kwiaty ścinasz wiosną, czy pozwalasz im kwitnąć? U mnie właśnie się zbierają do kwitnięciai nie wiem, co z nimi począć... Poratuj doświadczona Kobieto

Miło, ze sie odezalaś.

Kostrzewy po kwitnieniu rok temu obciełam ale potem potrzebowaly sporo czasu aby odbić. W tym roku tez to zrobie ale juz nie ogolę ich tak radykalnie na jeża.... Gdy zrobię ciecie pokaże fotki
Madzenka 09:08, 01 maj 2015

tusiawka napisał(a)
Czy te niskie różowe Angelique przypadkiem nie miały być?
Bo mam bardzo podobne i mnie denerwuja, bo miały być czymś zupełnie innym.
Casablanca, będziesz wykopywała?
Mnie kusi aby w tym roku jak naj mniej wykopywać, a też je mam.

Purpury śliczne, szerokie plany też.

Te niskie to peach bloosom, zapomniałam, że one sa niziutkie...
Chyba w tym roku wykopię wiekszośc tulipanow, bo jednej nie wykopane bardzo słabo kwitną, niemal tylko pojedyncze sztuki. Mam bardzo cieżka, zbita i mokrą glebe , ktora im nie słuzy. Prawdopodobnie tegoroczne tulipany pójdą na inne rabaty a na front posadze świeże. Ale zobaczę, czybędą miała czas na takie zabawy. Jesli nie to poprostu zostana w ziemi

I tak sadzę co roku nowe wiec nie płaczę z powodu słabszego kwitnienia
Madzenka 09:11, 01 maj 2015

lindsay80 napisał(a)
i ja mam takie niskie różowe, które miały być Angelique.
Cudne zdjęcia.

Te moje niskie to nie angelique tylko peach bloosom, na zdjeciach wyglądaja podobnie ale peach są bardziej rozowe i nizsze a angelique jasniejsze i wyższe. Byc moze sprzedawcy mieszają te cebulki albo celowo sprzedaja mniej popularne peach aby sie ich pozbyc licząc na brak wiedzy kupujących...
Madzenka 09:15, 01 maj 2015

Dziękuje za pochwały ogrodu wielkrotnie podkreślałam, ze wg mnie ogród w maju jest najpiekniejszy, gdy kwitna magnolie, wisnie, tulipany i inne cebulowe. Kolejnym takim momentem w ogrodzie jest dla mnie sierpień, gdy panowanie przejmują trawy.

Jest zimno i ponuro ale przynam sie, ze mnie to wcale nie martwi, bo mam czas pobiegać po Waszych wątkach i nadrobić zaległosci
Ciut popadało, liczyłam, ze mocniej, bo planuje wielkie odchwaszczanie i zapomniałam napisac, ze przecież rewolucje przy rabacie kuchennej chyba przeprowadzę ale dzisiaj nic na siłe, planuje robic tylko to co mi sprawi przyjemność.
Muszę sprawdzic czy dzisiaj bedzie odpowiednia temepratura dla nicieni