Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

monteverde 09:51, 01 maj 2015

tusiawka napisał(a)
Czy te niskie różowe Angelique przypadkiem nie miały być?
Bo mam bardzo podobne i mnie denerwuja, bo miały być czymś zupełnie innym.
Casablanca, będziesz wykopywała?
Mnie kusi aby w tym roku jak naj mniej wykopywać, a też je mam.

Purpury śliczne, szerokie plany też.

Angelique mają od 40-45 cm Marzenko wyczesz na razie trawkę zaległości obejrzane
Madzenka 09:59, 01 maj 2015

monteverde napisał(a)

Angelique mają od 40-45 cm Marzenko wyczesz na razie trawkę zaległości obejrzane

Wlasnie tak myslę o wyczesaniu, bo po przycieciu by brzydko wyglądały. Moje peach maja chyba 25 cm, max 30
agniecha973 10:27, 01 maj 2015

Marzena, przychodzę z zapytaniem o rh, którego miałaś i który był podejrzany o bycie Percy'm Wiseman'em. Mam coś podobnego kupionego jako Percy, ale raczej nim nie jest. Bogdzia wspomniała, że ty podobnego miałaś i możesz znać nazwę. O nazwę mi właśnie chodzi. Pamiętasz? Czy to był ten spory przy furtce? On miał w nazwie coś z Love czy mi się źle kołacze Głodnemu chleb... ha ha ha
U mnie pada. Dobrze i źle. Dlaczego - wszyscy wiedzą.
Ogród masz dojrzały. Robią wrażenie wszystkie kwitnące, duże i małe. Jakiej wielkości magnolie kupowałaś i ile mają teraz lat?
Malgosik 11:06, 01 maj 2015

Madzenka napisał(a)

Małgosiu
Moje umbrelki wolno rosły, zaczełam je w czercu przez dwa lata przycinać, dzieki temu sie ładnie zagęściły. W tym roku rownież je leciutko skoryguje. Na stronie gardenbuilders.com znajdziesz pieknie formowane, idelane kule z umbrelek i do takiego celu dążę

Dla przypomnienia napiszę, ż sadziłam je w listopadzie 2010 r czyli już staruszki

Ale to tylko górą je przycinasz na polkole?
Ja muszę swoją ciachnac, bo nie rośnie symetrycznie. Tak została zaszczepiona.
nicol21 12:42, 01 maj 2015

Marzenka trawki bym nie przycinała, tulipy przekwitną szybciej niż trawka zdąrzy odrosnać a potem będizesz miała taka przyciętą która może wkurzać Wyczesz trochę i trochę na dół tymczasowo przygnij.
Ogród boski!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Madzenka 12:58, 01 maj 2015

agniecha973 napisał(a)
Marzena, przychodzę z zapytaniem o rh, którego miałaś i który był podejrzany o bycie Percy'm Wiseman'em. Mam coś podobnego kupionego jako Percy, ale raczej nim nie jest. Bogdzia wspomniała, że ty podobnego miałaś i możesz znać nazwę. O nazwę mi właśnie chodzi. Pamiętasz? Czy to był ten spory przy furtce? On miał w nazwie coś z Love czy mi się źle kołacze Głodnemu chleb... ha ha ha
U mnie pada. Dobrze i źle. Dlaczego - wszyscy wiedzą.
Ogród masz dojrzały. Robią wrażenie wszystkie kwitnące, duże i małe. Jakiej wielkości magnolie kupowałaś i ile mają teraz lat?

Oczywiscie M ze pamietam a Ty śietnie pamietam , ze to był LOVE SONG.

Wszystkie magnolie kupowałam jesienia 2010 i wiosną 2011 jako małe drzewka 1,5- 2 metrowe. TYlko gwiaździsta była maciupeńka i aby urosnąc do 1,3 M potrzebowala chyba z 5 lat
Madzenka 12:59, 01 maj 2015

Malgosik napisał(a)

Ale to tylko górą je przycinasz na polkole?
Ja muszę swoją ciachnac, bo nie rośnie symetrycznie. Tak została zaszczepiona.

Próbuję je ciąć w kule ale na drabinie na ponad 2 metrach wysokosc z cięzkim akumulatorem nie za bardzo nam to wychodzi....
Madzenka 13:01, 01 maj 2015

nicol21 napisał(a)
Marzenka trawki bym nie przycinała, tulipy przekwitną szybciej niż trawka zdąrzy odrosnać a potem będizesz miała taka przyciętą która może wkurzać Wyczesz trochę i trochę na dół tymczasowo przygnij.
Ogród boski!

Tylko żeby zobaczyc najładniejszy łan tulipanow musze wchodzić za trawy....
Madzenka 13:02, 01 maj 2015

Chciałam deszczu to mam Leje , przymusowa przerwa w pracy, siedzę w ogrodzie zimowym przy kominku .... I sie gapię na deszcz.

A miałam siedzieć na tarasie....
Malgosik 13:09, 01 maj 2015

Madzenka napisał(a)
Chciałam deszczu to mam Leje , przymusowa przerwa w pracy, siedzę w ogrodzie zimowym przy kominku .... I sie gapię na deszcz.

A miałam siedzieć na tarasie....

No wiesz, ogród zimowy i kominek brzmią zachęcająco. Nawet bym nie żałowała tego tarasu
Ale faktycznie leje i wkurzające to jest. Zdążyłam tylko obejść ogród. Prac nie wykonałam żadnych.