Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna » Edycja postu

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

siakowa 20:47, 10 lut 2015

gusiarz napisał(a)
Marzenko, kiedy mniej więcej kulki buksów w Ikea się pojawiają? W marcu? Nigdy ich tam nie widziałam... przynajmniej w Kraku... pewnie za rzadki do I. zaglądam Chciałabym na front kilka zgrabnych kulasków...

I ja sie przyłączam do pytania. A tak w ogole to jakies atrakcyjne mocno sa ze wszyscy na nie rece zacierają? Pozdrawiam
butterfly 20:55, 10 lut 2015

A ja cie poproszę o przepis na rózankę (tak, tak, melduje się kolejna zarazona... )
tak na serio - jak ja rozplanowujesz?
Oczywiście wiem, że większe róże z tyłu, mniejsze na przód, luki wypełnic bylinami.
Ale jak sensownie rozplanowac kolory? Przeplatasz fiolet-róż, nie sadzisz podobnych klolorów obok siebie, czy wręcz przeciwnie?
No jak tam wkomponowac zimozielone? Bo byc muszą

PS. Na liście mam spisanych ok. 50 róznych róż... jak wybrać te NAJ.... serce boli...
Madzenka 07:04, 11 lut 2015

Loosiuu napisał(a)
Marzenko chyba chodziło Ci o Carex morrowii 'Variegata'. Mam i również polecam. Można dzielić na potęgę.
'Ice dance' to też odmiana Turzycy Morrowa, tyle, że ma rozłogi i nieco wyraźniej wybarwione liście
Obie fajne. Ja swoje hortensje podsadziłem w tym roku tą pierwszą.

Filipie piszac o morrowi mialam na mysli variegata... To zmeczenie materii.... Dzieki za korekte i czujność, bo Sonkę wprowadzilabym w bląd.... Tak wyglada pisanie na O w trakcie robienie prezentacji na szkolenie.... Po trudnym dniu w pracy, bardzo trudnym...
Madzenka 07:06, 11 lut 2015

Na wszystkie pytania odpowiem wieczorem, wybaczcie chwilowo nieczasowa jestem.
Anusia 09:50, 11 lut 2015

butterfly napisał(a)
A ja cie poproszę o przepis na rózankę (tak, tak, melduje się kolejna zarazona... )
tak na serio - jak ja rozplanowujesz?
Oczywiście wiem, że większe róże z tyłu, mniejsze na przód, luki wypełnic bylinami.
Ale jak sensownie rozplanowac kolory? Przeplatasz fiolet-róż, nie sadzisz podobnych klolorów obok siebie, czy wręcz przeciwnie?
No jak tam wkomponowac zimozielone? Bo byc muszą

PS. Na liście mam spisanych ok. 50 róznych róż... jak wybrać te NAJ.... serce boli...

Ja też przyłączam się do pytania. Chcę u siebie na pergolę różę i tak po cichutku poczytam u Ciebie Pozdrowionka
Kindzia 12:37, 11 lut 2015

A tu różano... Ciekawe jak tam moje golasowe austinki...Ty chyba też golasy sadziłaś? Zima przyjazna była, chyba się nam przyjęły???
jazzy 13:59, 11 lut 2015

Madzenka napisał(a)

Jazzy zaczynasz z nami w najbliższy weekend wiosnę? Lecimy na gieldę!

Chętnie bym zaczeła, ale póki co nie planuje zakupów jako że sadzić nie mam gdzie Jak się u mnie rozwiąże kwestia infrastruktury to polece na skrzydłach A jakże!
edit: a właśnie! I jak zakupy na giełdzie?
Mysza 15:34, 11 lut 2015

Planujesz wyjście w ogródJak fajnie.
Ja zaraziłam się chyba tym wysiewaniem i może jednak zacznę od werbeny.
Piękna jest.
lojalna_ 16:02, 11 lut 2015

Ooo doczekałas sie swojego sniegu i jak ? U nas juz tak mokro i brxydko ze przydałyby sie skrzydła bo buty mi sie kolejne rozklejaja .....
Kasik 19:35, 11 lut 2015

Marzenko - piszę w związku z wiosną
Dziś w drodze do Szczecina maż z córką widzieli kilkanaście kluczy gęsi. A wieczorem na tarasie sama je słyszałam jak przelatywały nad nami.

Nie może być inaczej- idzie dobry czas.