Polietylen i polipropylen nie ulegaja biodegradacji.
Producenci pomijaja jeden problem, a mianowicie zawierajace syntetyczny superabsorbent, ktory byl rowniez wykorzystywany w tamponach- wycofanych ze sprzedazy w 1975 roku, ze wzgledu na czeste przypadki SST ( Syndrom szoku toksycznego).
W pieluchach mamy do czynienia z sulfatacja badz sulfitacja,ktorej produktem ubocznym sa dioksyny....
Czyli nie stosować? A zwykły hydrożel? Bo jak ja sie dzisiaj z 5 pampersów nawyciągłam tego badziewia to chętnie kupię gotowy proszek. Na którym pewnie bedzie napisany skłąd chemiczny...
u mnie dokladnie tak samo, mam jedna i raz mi tylko zakwitla ale chyba nigdy tak szybko pąków na liscie nie miala! Juz widac ze przymarzly...
Ah nie wiem czy witalam sie u Ciebie ale wiernie podgladam i podziwiam
Aniu chyba jeszcze u mnie nie byłas Witaj
Masz piekna hoertensję w avatarku.
Moze nam hortensje nie przemarzną, po prostu zmaiast okrywac zimą bedę latała z agrowłóknina i matami z trawy teraz.... Bo własnie ogrodowe wiosna najczęściej przemarazają...
Skąd wiadomo że stipa przeżyła-u mnie widac tylko suche źdźbła. Czy Twoja już pokazała świeże łodyżki? Wybacz moje pytania ale tak mało jeszcze wiem. Jestem u Ciebie codziennie choć zwykle milczę żeby nie przeszkadzać
.
Pozdrawiam
Moja stipa od korzeni , w środku kępy jest zielona tak jak w sezonie. Identyczni ewygląda w gruncie. Wiosna nalezy suche końce przyciąć a całkiem wymarzłe żdźbła wyczesac lub powyrywać. Ja ciągnę za te suche od podstawy źdźbła i wyłaża. Tak jakbym włosy komuś z głowy wyrywała