Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Efffa 00:54, 20 cze 2015

Marzenko co ile metrów mogę sadzic grab fastigiata? W tym miejscu mam tylko 5 m, zmieszczą się 3?
kitek81 03:25, 20 cze 2015

piękne róże, co jedna to piękniejsza!
Juzia 08:43, 20 cze 2015

Madzenka napisał(a)

Juzia ja się nie dziwię wyborowi. Zalety Tradescant - przepiekny głeboki kolor, długo kwitnie. Zaczęła w tym samy czasie co Falstaff , po Falstaffie śladu nie ma a Tradescant nawet nie planuje jeszcze końca. U mnie jeszcze malutka. Kolor kwiatu mnie zachwyca.
Tydzień temu

Dzisiaj - gdy przekwita staje się jeszcze ciemniejsza.

To fotki Falstaffa sprzed tygodnia - juz niestety po nim

Pomyśl o dodaniu jeszcze koloru pośredniego pomiedzy fairy a Tradescant, np Claire Marshall lub Old Port

Czyli dobrze wybrałam

KOlor pośredni mi już tam nie wejdzie....ale na następną rabatę właśnie tak planuję. Będzie trudniej z dobraniem odcieni, ale to już zmartwienie na przyszły rok.
Madzenka 10:39, 20 cze 2015

Efffa napisał(a)
Marzenko co ile metrów mogę sadzic grab fastigiata? W tym miejscu mam tylko 5 m, zmieszczą się 3?

To zalezy jak je puścisz! Czy swobodnie czy będziesz ciąc?
Jesli swobodnie to nawet dwie sztuki po 5-10 latach sie połączą, jesli ciąc to 3 szt ok. Ja mam posadzone co 4 M.....
Madzenka 10:40, 20 cze 2015

kitek81 napisał(a)
piękne róże, co jedna to piękniejsza!

Mimo mojego zamiłowania do buszu uporządkowanego wybaczam rózom to poczochranie. Sa tak piekne, ze znosze ich niesfornośc. Probuje je okiełznać bukszpanami i trawami
Madzenka 10:42, 20 cze 2015

Juzia napisał(a)

Czyli dobrze wybrałam

KOlor pośredni mi już tam nie wejdzie....ale na następną rabatę właśnie tak planuję. Będzie trudniej z dobraniem odcieni, ale to już zmartwienie na przyszły rok.

Damy rade, rok dłuzej doswiadczeń z purpurami da nam większy wybrór. Ponadto w wielu ogrodach pojawiły się róze rok temu' bedziemy sie wymieniać spostrzeżeniami .
Ensata 10:54, 20 cze 2015

Słuchaj, a moge miec Transcendent i Iceberg obok? Za cholerę nie mogę dojść z tymi kolorami do ładu. Wazne dla mnie, by szły w fiolet, amarant inaczej
ZielonaAnia75 11:00, 20 cze 2015

Marzenko mam prośbę, jakiś czas temu wstawiłaś listę proporcji różnych środków do nawożenia roślin poprzez dozownik magicznej siły, mogłabyś jeszcze raz to uczynić, nie mogę znaleźć tej listy, Twój wątek pędzi jak szalony!
Madzenka 14:56, 20 cze 2015

Ensata napisał(a)
Słuchaj, a moge miec Transcendent i Iceberg obok? Za cholerę nie mogę dojść z tymi kolorami do ładu. Wazne dla mnie, by szły w fiolet, amarant inaczej

Idealnie dobrane odcienie, obie zimna purpura. Burgundy niska, Tradescant będzie wyzsza
Madzenka 14:57, 20 cze 2015

ZielonaAnia75 napisał(a)
Marzenko mam prośbę, jakiś czas temu wstawiłaś listę proporcji różnych środków do nawożenia roślin poprzez dozownik magicznej siły, mogłabyś jeszcze raz to uczynić, nie mogę znaleźć tej listy, Twój wątek pędzi jak szalony!

Zajrzyj do wątku fotorelacje lub przelicz na 70 l wody