Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

lojalna_ 11:38, 16 lut 2015

Plan zapisałam Twoja energia i zapał sie udzielaja Dumam nad rozami i coraz gupsza w temacie jestem taki wybór na moj mały lebek za duzo
Zielona 11:52, 16 lut 2015

I jak tam? Obejrzałaś właściwy odcinek? Ogród z rozmachem. I dobrze. Nawet, jeśli komuś nie pasuje stylistyka, to powinien docenić spójność i konsekwencję. A kiedy czytam komentarze pod takimi odcinkami, niedobrze mi się robi. Bo jestem przekonana, że każdy z krytykujących wiele by dał, by wpadła do niego firma i machnęła taki ogród
kwiatholandii 13:11, 16 lut 2015

świetne zakupy, Wiosna idzie pełna parą
Madzenka 18:15, 16 lut 2015

Magda_ napisał(a)
Marzenko myślisz, że mogłabym już teraz przesadzić moje małe graby Niestety jak na nie popatrzyłam to się okazało, że za blisko obrodzenia są i jak będą rosły to się zrobi trochę kłopot. czy może się z tym kombinowaniem wstrzymać do jesieni ??

U mnie można już przesadzać bo gleba wogóle nie jest zamarżnięta i nie zapowiadaja mrozów. Wstrzymaj sie jeszcze z 1-2 tygodnie bo u was bardziej srogi klimat . Zasadniczo sadzenie, przesadzanie drzew lisciastych zaleca sie przeprowadzać w teminie 15 marca do 15 kwietnia. Ale w tym roku zima łagodna, to wg mnie można zacząć na początku marca. Chyba że bedzie nadal tak ciepło u was, gleba nie będzie zamarźnieta to mozesz zaryzykować za tydzień. Ale czy warto ryzykowac?, ja bym jeszcze poczekała aż temepratura się ustabilizuje
Madzenka 18:17, 16 lut 2015

Zielona napisał(a)
I jak tam? Obejrzałaś właściwy odcinek? Ogród z rozmachem. I dobrze. Nawet, jeśli komuś nie pasuje stylistyka, to powinien docenić spójność i konsekwencję. A kiedy czytam komentarze pod takimi odcinkami, niedobrze mi się robi. Bo jestem przekonana, że każdy z krytykujących wiele by dał, by wpadła do niego firma i machnęła taki ogród

Dopiero wieczorem skladanie prania i ogladanie Maji Cenie sobie zupełnie inne kształtowanie przestrzeni i otoczenia, cenie oryginalność więc tym chętniej obejrzę ten odcinek
Z zasady nie czytam postow pod ... To mój prostest song wobec hejeterów.

Wrocił jeszcze ładniejszy avatarek!
Madzenka 18:32, 16 lut 2015

nicol21 napisał(a)

Jedynie co powiem w tym temacie to za każdym razem gdy jedziemy do Polski to w pasmach reklamowych uderza mnie ilość reklam leków - od przeciówbolowych, do bóg wie jakich i na co. Mieszkam w Belgii, tv mało oglądam, ale w radio prawie wcale nie słyszę reklam medykamentów i tym podobnych. Ale reklama po paru latach nagania rynek i początkowy sceptycy w końcu się uginają i kupują specyfiki wierząc że one działają. A potem już tylko przewód pokarmowy i wątrobę i nerki trzeba leczyć... i biznes się kreci!

Ilość reklam leków w poskich mediach to ewenement na skale światową... Głownie za sprawą jednego prooducenta, największego reklamodawcy w Polsce... Ale to nie temat na to forum

Moja recepta na zdrowie - ruch w ogrodzie !
Madzenka 18:34, 16 lut 2015

Wiunia, Ewa, Monika, Jola, Marta, Agnieszka miło, ze zagladacie .
Widać energię wiosnną na całym forum. Aż strach sie bać co będzie w następny weekend, bo w całej Polsce ciepło zapowiadają !
Madzenka 18:36, 16 lut 2015

Luki napisał(a)
Jak tak patrze na tą pogodę... normalnie zazdrość łapie . U mnie śniegu jeszcze mnóstwo, a spore nocne przymrozki spowalniają topnienie bardzo skutecznie. Nawet słońce i 8 stopni w dzień nie wystarcza, aby roztopić lód.
Pocieszać muszę się tym, że cały tydzień powinno być słonecznie

Za tydzien wiosna i do Ciebie dotrze. A dla socjologów to niezły case jak poprawa sampoczucia ogrodników jest skorelowana z temperaturą powietrza
Ale ale u mńie dzisiaj ochłodzenie. Po powrocie nakryłam agrowłókniną prymule i bratki a dzisiajszej nocy było tyle samo (0 stopni) co dzisiaj o 17....
nawigatorka 19:56, 16 lut 2015

A rekonesans po platanach zrobiony? Pozdrawiam
Magda_ 21:00, 16 lut 2015

Madzenka napisał(a)

U mnie można już przesadzać bo gleba wogóle nie jest zamarżnięta i nie zapowiadaja mrozów. Wstrzymaj sie jeszcze z 1-2 tygodnie bo u was bardziej srogi klimat . Zasadniczo sadzenie, przesadzanie drzew lisciastych zaleca sie przeprowadzać w teminie 15 marca do 15 kwietnia. Ale w tym roku zima łagodna, to wg mnie można zacząć na początku marca. Chyba że bedzie nadal tak ciepło u was, gleba nie będzie zamarźnieta to mozesz zaryzykować za tydzień. Ale czy warto ryzykowac?, ja bym jeszcze poczekała aż temepratura się ustabilizuje

Posłucham się Ciebie chociaż ręce mnie świerzbią