Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna » Edycja postu

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madzenka 23:12, 17 lip 2015

I różanka przykuchenna.. róże przekwitają ale jezówki i monardy dopiero startują

Po zdjeciach bladawce różane niemal całe obcięłam...

i przykuchenne bukszpany, wreszcie hakone podrosły
Madzenka 23:15, 17 lip 2015

Hortensje oszalały.... te krzaki są wielkie, tzn siegają "cycków" czyli podaję miarą Gierczusiową
Te mają 3 lata

a te zaledwie rok

A liliowce przekwitają . I niech sobie idą , bo Claire Austin trafi do Golden Celebration i rabata ma się lekko rozbielić a nie żółcić.
Madzenka 23:16, 17 lip 2015

Ensata napisał(a)
Cudne te jezówki, przełamanie stipy tez, że Ty to jeszcze mieścisz

Już nie mieszcze... aby Twoje Carlity posadzić wykopałam dzisiaj rozjeżdżonego przez C bukszpana...
Madzenka 23:17, 17 lip 2015

Jutro pokaze moje carexy, bo nieskromnie powiem że kurze łapki i evergoldy boskie som!

I skoro skończyłam bukszpanową (amazony i stipa z jezówkami) to może wreszcie ciemno szary gres zamówię???

A przedpłocia nie ruszę, po moim trupie... droga się po wykopkach zapada... przecież jak znów teren wyrównam, położę matę i kamienie to mi przyjadą naprawiać drogę.....

A niech będzie brzydko, dorównam standardowi mojej strony drogi.... BO naprzeciwko wszystko ładnie i zadbane a po mojej stroni ulicy chwasty po pachy... zatem trzeba równać do średniej..
kasia_w 23:24, 17 lip 2015

Madżen Knausgaarda czytaj, pokiereszujesz się nieźle

Madzenka napisał(a)
Ha kącik czyteleniczy kontynuujecie
Abigail i Wichrowe W. to moje lektury początków liceum, kochałam, do tej pory pamietam zarawne noce. Uwielbiałam czytac w wewkendy do 4 rano a potem spać do 12 Kiedy to było???? Ludzie tak daleko pamiecią nie siegają
Zadie S. czytałam tylko jedną książkę (debiut) kilka lat temu, na tyle była inna, ze do tej pory pamiętam.
Zanotowałam norweskie tytuły, bo bardzo lubię się lekturą pokiereszować a Skandynawowie sa tacy mroczni....

Ewkakonewka 23:26, 17 lip 2015

Ten puch z kostrzewy dech zapiera. Chyba muszę swojej dać więcej czasu i zdecydowanie dosadzić jeszcze ze 20 szt. Ilość robi efekt.
Nie mogę wyjść z podziwu jak kolejny raz opisujesz, że kupiłaś to i to i posadziłaś Ogród z gumy normalnie, zmieści wszystko, fantastycznie jesteś zakręcona

edit. Może niech reszta równa do Ciebie lepiej
kasia_w 23:28, 17 lip 2015

Madżenko, cóż pisać- pięknie jak zwykle Tylko gdzie Ty to sadzisz ?
Kasya 23:28, 17 lip 2015

Madzenka napisał(a)
Hortensje oszalały.... te krzaki są wielkie, tzn siegają "cycków" czyli podaję miarą Gierczusiową
Te mają 3 lata

a te zaledwie rok

bardzo lubie ogrodowe w takim kolorze
Konstancja30 23:42, 17 lip 2015

sponiewierałaś mnie Potffforze ... ... po Madżenkowemu na całe szczęście nie po skandynawsku ...

wtapiam się w ów szyk ... nadal ... i liczę pąki ...
Juzia 09:43, 18 lip 2015

Madżen a przy tych jeżówkach to co masz za trawkę? Takie kwiatostany białe jakieś widzę....

I napisz jak głuptakowi czy ciąć Fairy, czy nie ciąć....a jak ciąć to jak. Bo ja wiesz, że zielona jeszcze w różach

Zamówiłam Williama i Princess Alexandrę Munstead już nie mają