Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

JulkAd 21:54, 06 sie 2015

Sebek napisał(a)

Dla roślin zdrowsze też jest podlewanie nad ranem Tylko już widzę siebie biegającego z wężem o czwartej po ogrodzie

No, ja też już biegnę
JulkAd 21:56, 06 sie 2015

Rench napisał(a)

Ha ha,eMem się wyręczasz na forum,a sama podlewasz ?

I się wydało kto z nami na forum rozmawia
22:04, 06 sie 2015
70m2 to najlepsze rozwiązanie ... 10% trawnika w ogrodzie! to trzeba powtarzać ludziom czesto!

u mnie też ciśnienie kiepskie jak chodzi pralka to zmywarka nie ruszy trzeba pojedynczo.

co do szokującej wysokości rachunku za wodę - może to i dużo ...ale jak się policzy ile roślin trzeba by było kupić bo padną z braku wody po upałach - to raczej ta kwota nie jest wygurowana.

upały są w tym roku nietypowe- nie tak dawno mieliśmy lipcopad- też jęczelismy) - nadmiar wody też wykończy rośliny

takie oto problemy ogrodnika
Malgosik 22:09, 06 sie 2015

Madzenka napisał(a)

O qurcze!!! Szkoda!

W studni zostało 30 cm wody a pompa się zapowietrzyla bo dalej ssak nie siegal.
Pompa ciagle chodziła. Nawet po wypompowaniu. Teraz czekam na rachunek za prądu.....
leon60 22:12, 06 sie 2015

jak to dobrze, że mam darmową wodę w przeciwnym razie eM by mnie zabił
Mysza 22:37, 06 sie 2015

To ja mam jak u OliNa razie studnia się spisuje

Ensata 22:57, 06 sie 2015

Loosiuu napisał(a)
Marzenko, wcześniejszymi opryskami na szkodniki i grzyby zniszczyłaś florę i faunę ochronną roślin. Pozytywne roztocza i inne takie zostały wytrute i przędziorki i cała reszta mają wolną drogę do ataku. Pomyśl czy nie było by warto teraz zacząć odbudowywać naturalnej bariery ochronnej, zamiast stosować kolejny środek niszczący. Zabijesz jedno to przyjdzie drugie. Ekologia!

U mnie też spiekota!
, a jakies opracowanie na ten temat? rozumiem, ze teza na podstawie wyników badan została przedstawiona? ? tak tylko pytam, dociekliwa jestem. Akarologia niewatpliwe jest fascynująca, ale nijak nie moge znalezc zaleznosci o której mowisz
Ensata 22:59, 06 sie 2015

eee_taam napisał(a)
70m2 to najlepsze rozwiązanie ... 10% trawnika w ogrodzie! to trzeba powtarzać ludziom czesto!

u mnie też ciśnienie kiepskie jak chodzi pralka to zmywarka nie ruszy trzeba pojedynczo.

co do szokującej wysokości rachunku za wodę - może to i dużo ...ale jak się policzy ile roślin trzeba by było kupić bo padną z braku wody po upałach - to raczej ta kwota nie jest wygurowana.

upały są w tym roku nietypowe- nie tak dawno mieliśmy lipcopad- też jęczelismy) - nadmiar wody też wykończy rośliny

takie oto problemy ogrodnika
tadam, a jak mówilm z Marzen, to było "a gdzie dziatki beda grały w piłke nozną"
Ensata 23:01, 06 sie 2015

Wezcie mnie nie straszcie, ja nie mam jeszcze rachunku, a napełniałam oczko 25m3 ide pakowac walizki,
Nallar 00:01, 07 sie 2015

Madzenka napisał(a)

Nallar witaj Znamy sie z widzenia już biegnę

Tak jak radziłaś w sprawie róży pobiegnę się Ani.
Dzięki że znalazłaś czas.