Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

JulkAd 19:22, 20 wrz 2015

Zawilce i miskanty rewelacja...jak Ty to robisz, że tak cudnie to wygląda?
Madzenka 20:24, 20 wrz 2015

Ensata napisał(a)
Marzen, no własnie, masz glinę, bukszpany Ci nie chorują? Pytałam kiedys, odpisałaś, ze chorowały i przeszło? czym je pryskałas?

Gosia moje bukszpany maja sie bardzo dobrze. Kupiłam porazone roztoczami ale jakoś daję im rade.
Okresowo cierpią na niedostatek potasu, nie przyswajają nawozów granulowanych , dlatego stosuje Florovit. Ale teraz znów muszę je podlać potasem bo brazowieją im młode przyrosty.

Pryskałam je Ortusem, musze jeszcze użycć Magusa, ale odczekuje dwa tygonie po zastosowaniu nicieni
Madzenka 20:26, 20 wrz 2015

Juzia napisał(a)
A miałaś mnie drażnić fotami Falstaff...i nie wyszło

Madżen...moja mega różanka zmienia miejsce. Będzie na samym środku ogrodu!
Muszą tam być same piękności!!! Będzie ciężko
Mam nadzieję, że pomożesz!

Juzia wpadne poczytac. Falstaffa nie żałuj, kolor piekny ale kwitnie nader skromnie....
Madzenka 20:28, 20 wrz 2015

kasia_w napisał(a)
Marzenko, to niesamowite, ale powiem szczerze, że zdjęcia nie oddają uroku Twojego ogrodu w realu

Zmierzch buduje magiczny klimat, ktorego na codzień nie widac. To było złudzenie ....
topolanka 20:28, 20 wrz 2015

Ensata napisał(a)
a ja zakładam włąsnie perzową łąkę jako alternatywę trawnika na duzej ilosci ziemi
Ha. Mam i perzową łąkę. A ponieważ rosną na niej też krwawniki, dziurawce itd., zwana jest łąką kwietną Mam też w rodzinie fanów perzu. Mój M. ostatnio na widok tego cholerstwa, które wpełzło między wilczomlecze, rzekł "o, i jaka ładna trawka tu wyrosła"
Agata - ... "Pangloss zaś powiadał niekiedy do Kandyda: - Wszystkie wydarzenia wiążą się z sobą na tym najlepszym z możebnych światów [...]. — Masz słuszność, odparł Kandyd, ale trzeba uprawiać nasz ogródek”.
Madzenka 20:30, 20 wrz 2015

nawigatorka napisał(a)

We Wroclawiu juz bywalam wiec conieco widzialam.ale tym razem bede tylko z M i mamu luz wiec chcemy zobaczyc cos dla siebie wiec pewnie botaniczny odsiedze. Dzieki za podpowiedz

To koniecznie wieczorem idźcie na kolacje do Przystani nad Odra na wprost Uniwersytetu. Daj znac to podań nr tel do rezerwacji miejsc a wieczorem na pokaz fontanny, kurcze chyba sie popsuła....
Madzenka 20:32, 20 wrz 2015

Kasik napisał(a)
Jak mnie tu dawno nie było? gdzie tak zleciał czas? Nie wiem do jakiego miejsca się cofnąć? no cóż.. mam za swoje

Pooglądałam cudne róże, ale co tam, nie będę wymieniać -podoba mi się taki busz, ta gęstość nasadzeń, wszystko łączy się ze sobą w taki naturalny sposób. Zazdroszczę CI tej umiejętności. Wrrrr. Ja tak nie potrafię, a bardzo bym chciała.

Pięknie Marzenko- cokolwiek byś nie przesadziła, pozmieniała -dla mnie super za każdym razem.

Kasiu gdzie byłas jak cie nie było?

Kasiu to żadna umiejetność, po prostu w.kazde wolne miejsce sadze trawy i turzyce....
Madzenka 20:35, 20 wrz 2015

Karabela napisał(a)

Leee.... ale widzę że generalnie nie jesteś nią zachwycona. ..

Nie wyobrazam sobie aby ogród wielbicielki róz austina był bez Gertrudy. Jedyna wadą tej rózy jest bardzo długa przerwa w kwitnieniu. Dla mnie róza idealna musi nie tylko pieknie wygladac, musi byc sztywna ale i tłoczyć cały czas. Gertruda spełnia tylko dwa pierwsze wymagania.

Ale czekam na jej drugi sezon, jestem ciepliwa
Madzenka 20:37, 20 wrz 2015

malkul napisał(a)
lubię te zawilce

Chyba w tym roku je pokochałam, zamierzam ich sporo dokupic od Finki w Wojsławicach. Mam wbrew pozorom niewiele roslin kwitnących , ktore lubie. Zawilce na pewno do nich należą
Madzenka 20:38, 20 wrz 2015

Ensata napisał(a)
Ja bez zalu sie rozstałam z Gertrudą

Mi jednak bardzo do purpurowych roż pasuje i liczę na obfite kwitnienie za rok