Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madzenka 20:39, 20 wrz 2015

topolanka napisał(a)
A ja w końcu Gertrudy nie posadziłam Zamiast niej dałam Lavender Lassie.

Z Lavender mam Ice i zamowiłam Flower Circus. Lassie nie posiadam
Ensata 20:40, 20 wrz 2015

Trzymam kciuki, ja zostałam tylko z Perfumą i Aspiryną. Ascot, Doktor i Edenka przy ścianie, a i MW. KOniec, kropka, będe dzielna
Madzenka 20:40, 20 wrz 2015

topolanka napisał(a)
Ech. Ja jestem na etapie: zachwyca mnie wszystko, co ma u mnie szansę dobrze rosnąć Poza perzem i podagrycznikiem.
Gertruda ma piękne kwiaty i cudnie pachną, ale chyba rzeczywiście jest dość delikatna. W ogrodzie botanicznym, w którym często bywam, w tym roku nie powtarzała kwitnienia. Natomiast Lavender jest tam nie do zdarcia. Kwitnie od wiosny do teraz. No i pachnie nieziemsko - jeśli na zapachu zależy

A widzisz moze i u mnie nie powtarzała bo nie pamietam jej przy drugim tłoczeniu, musze ja w nastepny weekend bacznie obejrzec. Jak nie będzie drugiego tłoczenia wyładuje u tesciowej
Madzenka 20:42, 20 wrz 2015

eee_taam napisał(a)

ty masz nowatorskie podejście do ogrodu poczekam 2-3 sezony wtedy ją ocenię

Ja tez wykażę sie ciepliwością, bo jednak dopiero w 2-3 sezonie roze pokazuja pełna urode.
Rok temu miałam wywalić Pomponellę, bo mnie roczarowala, w tym roku zakochałam sie w jej pomponikach.
Obiecuje jednak stworzyć jesienię nieobiektywny przeglad moich róz i ich dostawców
Madzenka 20:45, 20 wrz 2015

Ensata napisał(a)
Trzymam kciuki, ja zostałam tylko z Perfumą i Aspiryną. Ascot, Doktor i Edenka przy ścianie, a i MW. KOniec, kropka, będe dzielna

Na szczęscie mam wszystkie wymienione (edenkę u tesciowej ) a z perrfuma zapoznam sie zima i zamowie na wiosnę
Ewkakonewka 20:46, 20 wrz 2015

Faktycznie zawilce w świetnej kondycji masz. Moje 1/3 spektaklu w porównaniu z ubiegłym rokiem, ale chyba to susza swoje zrobiła.
Madzenka 20:47, 20 wrz 2015

martika napisał(a)
Marzenko witaj, wiem, ze masz troche Grabów i jestes ich wielbicielka...tak wiec pytanie, zakupiłam 3 graby kolumnowe Frans Fontaine i chce je posadzic obok siebie, ale nie maja tworzyc ekranu, chce aby byl niewielki odstep miedzy nimi , nie bede ich formowac docelowo. Jaki odstep azchowac najlepiej?

Powinnaś posadzic w ostępach minimum 2 M. Z tego co kojarzę Frans jest najwęższy, bo zwykle fastigaty to po latach przy dwoch metrach odstępu też sie połączą.

Idę sprawdzic w annałach

Tak zrośnie sie po latch bo ma średnicę 3 M. Zatem posadż co 3 metody nawet po 10 latach nie będą sie stykały.

http://www.e-katalogroslin.pl/plants/1210,grab-pospolity-frans-fontaine_carpinus-betulus-frans-fontaine
lojalna_ 20:50, 20 wrz 2015

Tez moze tego doczem jezowka roza i ...gracek )) brakuje tylko rozy ))

U Ciebie to sie bosko klei )

Madzenka 20:52, 20 wrz 2015

Ensata napisał(a)
a ja zakładam włąsnie perzową łąkę jako alternatywę trawnika na duzej ilosci ziemi

Nikt Ci nie uwierzy
Madzenka 20:56, 20 wrz 2015

JulkAd napisał(a)
Zawilce i miskanty rewelacja...jak Ty to robisz, że tak cudnie to wygląda?

Własnie wszytsko robie wbrew tym zawilcom.... Ciagle je przesadzam, maja sucho i palace słonce... To chyba taka żywotna odmiana - whirewind