Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madzenka 20:58, 20 wrz 2015

lojalna_ napisał(a)
Tez moze tego doczem jezowka roza i ...gracek )) brakuje tylko rozy ))

U Ciebie to sie bosko klei )

Jeszcze miały być trawy purple majestic... Kupione za astronomiczne pieniadze nic a nic nie urosły.. Zebrałam nasiona
Ensata 21:04, 20 wrz 2015

Madzenka napisał(a)

Nikt Ci nie uwierzy
Phi, pokaże Wam, a co!!! Mam taki kawał z boku, przeznaczony dla dzieci i psów. Trawy nie chce, nie bede biegała tam z nawozem i kosiarką. Padło na perz, widziałam na Korfu przy basenie, genialny pomysł
frezja 21:10, 20 wrz 2015

Madzenka napisał(a)

Gosia moje bukszpany maja sie bardzo dobrze. Kupiłam porazone roztoczami ale jakoś daję im rade.
Okresowo cierpią na niedostatek potasu, nie przyswajają nawozów granulowanych , dlatego stosuje Florovit. Ale teraz znów muszę je podlać potasem bo brazowieją im młode przyrosty.

Marzenko..w jakiej formie podajesz potas??
Karabela 21:19, 20 wrz 2015

Oprócz Gertrudy jest opcja Constance Spry, nie wiem kto ma ale ona na pewno nie powtarza a miejsce eksponowane... Ma byc róż, zapach, tłoczenie częste i pnąca.. I masz tu babo placek
Mala_Mi 23:43, 20 wrz 2015

Ensata napisał(a)
Padło na perz, widziałam na Korfu przy basenie, genialny pomysł

Teraz tam chyba nawet perzu nie uświadczysz
Madzenka 06:51, 21 wrz 2015

frezja napisał(a)

Marzenko..w jakiej formie podajesz potas??

Tzn? Kupujesz siarczan potasu (tylko nie granulowany a biały krystaliczny proszek), ktory rozpuszczasz w konewce i podlewasz. Worki chyba są 25 kg co by wystarczyło na kikanascie takich ogrodow jak ja mam. Wieloszka kupiła i mi ciut obsypała, mam od dwoch lat...
Madzenka 06:53, 21 wrz 2015

Karabela napisał(a)
Oprócz Gertrudy jest opcja Constance Spry, nie wiem kto ma ale ona na pewno nie powtarza a miejsce eksponowane... Ma byc róż, zapach, tłoczenie częste i pnąca.. I masz tu babo placek

Z austinek pnąca to tylko Constcance, to prawdziwa królowa. Ale kwitnie tylko raz. Nie wiem czy Gertruda zapewni tak obfite kwitnienie. Ja mam wersje niską. Napisz przy czym ja chcesz posadzić, bo Constance rosnie naprawdę olbrzymia i porasta cała powierzchnie. Gertruda nie jest taka wielka ale nie widziałam naocznie róznicy w kwitnieniu.
Madzenka 06:56, 21 wrz 2015

Mala_Mi napisał(a)

Teraz tam chyba nawet perzu nie uświadczysz

Wczoraj patrzyłam jak trawa w gorach wyglada... Zieloniutka, w ogole jesieni w gorach nie widac. Pomijam, ze Szklarska powitała mnie +11 i deszczem... Pogoda była barowa.... I tak weekend w górach spedziłam.........

A juz w Jelenie Górze susza straszliwa, roznica 30 km...
Madzenka 06:56, 21 wrz 2015

Ensata napisał(a)
Phi, pokaże Wam, a co!!! Mam taki kawał z boku, przeznaczony dla dzieci i psów. Trawy nie chce, nie bede biegała tam z nawozem i kosiarką. Padło na perz, widziałam na Korfu przy basenie, genialny pomysł

To chyba łąkę kwietną lepiej zrobic?
waldek727 07:12, 21 wrz 2015

Madzenka napisał(a)

Kupujesz siarczan potasu (tylko nie granulowany a biały krystaliczny proszek), który rozpuszczasz w konewce i podlewasz.

Bukszpany???