Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madzenka 21:52, 19 paź 2015

Kindzia napisał(a)

Wiosną wczesną Miedzian, potem w maju, po obfitych deszczach, Amistar (chyba jednak najlepszy na to świństwo)...i w październiku ospa! Ale z ADR-em zdrowe jak byk Poulsen też niczego sobie

Ja moim jak zwykle zaszkodziłam laniem wody szlaufem w upały.... Bo ciagle coś dosadzam. Najzdrowsze Tantau ale nie wszystkie a Autinki wszytskie chore ....

Ale nie jest tak złe , nie szaleje z opryskami, bo latem po oprysku Falconem bardzo dobrze sie miały. Amistar okazał ie skuteczny dla moich ambrowców a juz myślałam, ze padną, wiosna wyglądały strasznie, ospa jak czarna
Madzenka 21:54, 19 paź 2015

lojalna_ napisał(a)
pokazałabys )))

Róze ? Czy coś innego Jolu ? Na fotki niestety trzeba poczekać tydzień. Wyjeżdżam jeszcze szaro , wracam już całkiem ciemno.....dlatego te białe kwiaty przed wejściem aż świecą
lojalna_ 21:56, 19 paź 2015

szkoda tesknie za Twoimi fotami ....czyli do soboty zostało nam czekac
Juzia 21:57, 19 paź 2015

Madzenka napisał(a)

Plamistość je we wrześniu dorwała ale to nic groźnego o tej porze roku. Zbieram liście i obrywam chore. Wiosna oprysk miedzianem musze zapodać,

Pryskałyśmy z Kundzia latem Falconem ale jak widać nie wytrzymały całego sezonu w zdrowiu

A to mój Willi też sporo ma! Alexandra minimalnie, a Tradescant nic a nic....ale one pod daszkiem
anna_studio 22:02, 19 paź 2015

Madżen...pozdrowienia jesienne zostawiam
i mam prośbę...zmień awatarka
Teraz idę do Wieloszki...
Ewik 22:06, 19 paź 2015

Madzenka napisał(a)

Ja moim jak zwykle zaszkodziłam laniem wody szlaufem w upały.... Bo ciagle coś dosadzam. Najzdrowsze Tantau ale nie wszystkie a Autinki wszytskie chore ....

Ale nie jest tak złe , nie szaleje z opryskami, bo latem po oprysku Falconem bardzo dobrze sie miały. Amistar okazał ie skuteczny dla moich ambrowców a juz myślałam, ze padną, wiosna wyglądały strasznie, ospa jak czarna

Które angielki najbardziej chore masz ? moje odpukać , są ok, poza jedną , którą przesadzałam , ale ja mam kilka tylko.
Madzenka 22:06, 19 paź 2015

anna_studio napisał(a)
Madżen...pozdrowienia jesienne zostawiam
i mam prośbę...zmień awatarka
Teraz idę do Wieloszki...

Mówisz i masz Buziaki

O nie wczytuje mi starego avatarka..... Chyba musze pozostać przy dyni do Hellowen. Obiecuje potem zmienic na kaloszki
Madzenka 22:10, 19 paź 2015

Ewik napisał(a)

Które angielki najbardziej chore masz ? moje odpukać , są ok, poza jedną , którą przesadzałam , ale ja mam kilka tylko.

Chyba wszystkie.... Najzdrowsza Alnwick Rose a reszta w różnym stopniu w plamach i łysa. Najgorsza jest rabata na której sadziłam stipę w trakcie upałów i codziennie lałam wodę... Moja wina a nie róż.
Madzenka 22:11, 19 paź 2015

Juzia napisał(a)

A to mój Willi też sporo ma! Alexandra minimalnie, a Tradescant nic a nic....ale one pod daszkiem

Tradescant tez u mnie mało plam ma a na Aleksandrę mam nerwa bo po przesadzeniu oprotestowała kwitnienie

Will tradycyjnie w plamach. Po prostu teraz masochistka włażę w róże i wybieram chore liście.....
Madzenka 22:14, 19 paź 2015

lojalna_ napisał(a)
szkoda tesknie za Twoimi fotami ....czyli do soboty zostało nam czekac

Nie obiecuje znacznej poprawy w sobotę ....ale w niedziele powinnam dać rade