Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Prawie - jak ogród

Prawie - jak ogród

JoannA 20:28, 25 lut 2015

Tydzień wystarczy. Czy te róże mają już listeczki? Moja w ubiegłym roku prawie zakwitły w garażu, a w tym roku zadołowałam je na leżąco w skrzyniach warzywnych. Ciekawe jak przezimowała?
pozdrawiam
szemusia 20:31, 25 lut 2015

Na niektórych właśnie już powoli się listki pokazują i to mnie zmobilizowało właśnie, by coś zdziałać w tym kierunku. Myślę, że Twoje róże przezimowały, w końcu mrozów wielkich nie było, a kołderkę miały
Olili 21:07, 25 lut 2015

Poczytałam ,uśmiech zostawiam i lecę
szemusia 21:09, 25 lut 2015

Oooo, hejka Iza
Leć, leć i szukaj inspiracji
beata_m 21:34, 25 lut 2015

szemusia napisał(a)
Beatka, oj, u mnie w doniczkach to drugi ogród
Wszystkie ukorzenianie roslinki - iglaki, bukszpany, zurawki, hortensje, rozchodniki, trawki itp. Dużo tego, piętrowo w garażu ustawiam I właśnie część juz wyniosłam na dwór, a z tymi różami tak trochę się boję...
Wiesz, pewnie gdybym wiedziała, że taka zima będzie, to pewni bym tych roślinek nie chowała. Ale to taak teraz mogę sobie podumać
Joasiu, masz rację, będę je wynosiła na słoneczko, a na noc chowała. Przy po tygodniu takiego hartowania będę mogła zostawiś na dworze? Oczywiście zakladając, że nie będzie przymrozków?

eee Kochana moje zasoby garażowe w porównaniu z Twoimi skromniutkie szalona kobietka z Ciebie
ren133 21:36, 25 lut 2015

szemusia napisał(a)
Oooo, hejka Iza
Leć, leć i szukaj inspiracji

Ja też cały czas szukam inspiracji Coraz więcej puzzli mi pasuje ale zawsze jest jakieś ale...
Iwk4 23:22, 25 lut 2015

Beatko, a kiedy dzieliłaś te garażowe żurawki? Musze swoje rozmnożyć i się zastanawiam, czy jakby wykopać jedne i podzielić i wsadzić do doniczek ...
Co o tym myślisz?
szemusia 20:56, 26 lut 2015

beata_m napisał(a)

eee Kochana moje zasoby garażowe w porównaniu z Twoimi skromniutkie szalona kobietka z Ciebie

Doniczki małe, więc w rzeczywistości nie ma tego aź tyle
Pochwal się swoimi zasobami garażowymi - jak to ładnie ujęłaś
szemusia 21:03, 26 lut 2015

ren133 napisał(a)

Ja też cały czas szukam inspiracji Coraz więcej puzzli mi pasuje ale zawsze jest jakieś ale...

Właśnie i to ale czasami robi dużą różnicę
Czytam o Twoich pomysłach, najważniejsze, że jesteś dobra w układaniu puzzli...
szemusia 21:11, 26 lut 2015

Iwk4 napisał(a)
Beatko, a kiedy dzieliłaś te garażowe żurawki? Musze swoje rozmnożyć i się zastanawiam, czy jakby wykopać jedne i podzielić i wsadzić do doniczek ...
Co o tym myślisz?

Wiesz Iwonko, ja swoje żurawki dzielę od wiosny do jesieni. W zależnpści od potrzeb. Te ukorzenione wiosną jesieią sadzę do ziemi. Myślę, że teraz jeszcze za wcześnie. Te, które garażowałam ukorzeniałam wczesną jesienią. Do zimy się ukorzeniły, ale bałam się je wysadzać na rabatki i żeby nie zmarzływ doniczkach musiałam schować. Dla pewności spytaj Łukasza, ale sądzę, że musi wegetacja ruszyć.