Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Prawie - jak ogród » Edycja postu

Prawie - jak ogród

Ewa777 18:41, 13 mar 2015

Chociaż raz pogoda u mnie była lepsza niż we Wrocławiu Zimno było, ale przez większość dnia świeciło słońce
ren133 18:41, 13 mar 2015

szemusia napisał(a)
Dziewczynki kochane, czy u Was też tak zimno?! U mnie przez chwilę nawet śnieg padał Dobrze, że szybko stopniał, bo jakoś powrót zimy mnie nie zachwyca...
Oby do wiosny...

Głowa do góry
Od niedzieli zapowiadają poprawę pogody
szemusia 21:31, 13 mar 2015

Ewcia, Reniu - dzięki Kobietki za słowa pocieszenia
Fatycznie, w niedzielę niby ma być już lepiej, ale później... lepiej nie patrzeć Mam tylko nadzieję, że prognozy przepowiadaczy pogody jednak się nie sprawdzą...
MirellaB 22:00, 13 mar 2015

szemusia napisał(a)

Mirella, Ice dance się rozrasta, ale nie jest to jakoś bardzo ekspansywna turzyca. Wiele osób na forum ma tę roślinkę i wszyscy ją chwalą. Hortensji z pewnością nie będzie przeszkadzała, bo korzenie hortensji są o wiele większe, idą mocno w ziemię. Sadź bez obawy, będą ładnie wyglądać razem

Dziękuję Ci za odpowiedź, uspokoiłaś mnie.
A jeszcze jedno pytanko miskant morning light też nie będzie przeszkadzał? W moim projekcie na rabacie z hortensjami mam właśnie te dwie trawy

Iwk4 22:57, 13 mar 2015

Chciałam Beatko dziś popracować w ogrodzie i zimno powiedziało mi Stop.
Przez chwilę słoneczko cieszyło, ale mroźne powietrze było. Roślinki w garażu na sadzenie czekają
Ewkakonewka 23:21, 13 mar 2015

Piękne wiosenne porządki U mnie też zimno buuuu
malgorzata_s 09:56, 14 mar 2015

Widzę, że jak tylko pogoda pozwala to działasz
szemusia 11:23, 14 mar 2015

MirellaB napisał(a)

Dziękuję Ci za odpowiedź, uspokoiłaś mnie.
A jeszcze jedno pytanko miskant morning light też nie będzie przeszkadzał? W moim projekcie na rabacie z hortensjami mam właśnie te dwie trawy

Mirella, ostatni dość dużo czytałam o miskantach, bo chcę zwiększyć ich kolekcję Mam tylko strictusa i rośnie wysoko, miał przynajmniej 1,5m. ML do tej wysokości z pewnością też urośnie, a nawet w sprzyjających warunkach wyżej. Więc myślę, ze musisz go posadzić za hortensjami, żeby ich nie przesłonił. Zaglądasz do wątku Any Art? Ona ma tam takie połączenia miskanta z hortensjami i wyglada to bajecznie
szemusia 11:27, 14 mar 2015

Iwonko, Ewciu i Małgosiu - u mnie też zimno, a chciało by się juz ponownie wyjsć do ogrodu. Pocieszające jest to, że prognozy już zdążyły się zmienić i przyszły tydzień ma byc całkiem ładny i cieplejszy Dobrze, ze choć przymrozkow nie ma.
Więc dziewczynki, czekamy cierpliwie na wiosnę, a czas wykorzystujemy na planowanie rabatek
szemusia 11:42, 14 mar 2015

Widząc rano padający deszcz nie ukrywam, że byłam zła - znów nie wyjdę do ogrodu. Ale nie wytrzymałam i tłumaczac sobie, że głupio choć nosa z domu nie wyściubić - wyszłam. I była to dobra decyzja, bo... dostrzegłam same pozytywy takiej aury Ten siąpiący deszczyk to zbawienie dla roślinek. U mnie susza i takie delkiatne opady, przy dość ciepłej pogodzie w sposób widoczny wprowadzają wiosnę w rabatki
Więc już nie narzekam, a niech sobie pada
Kilka fotek kontrolnych mojej wiosny.
Tawuła ma już całkiem spore listki...

Piękne pąki są na zaplakanym migdałku...