Dziś skosiłam drugi raz

Trawa rośnie jak oszalała
Jest jeszcze kilka miejsc gdzie trawy jest mniej, ale siewki są równe, nie ma pustych placów. Te miejsca oczywiście są pod drzewami.
Trawnika przed koszeniem nie wałowałam. Wyrywając pojedyncze chwasty zauważyłam, że trawka jest dość mocno ukorzeniona.
Ponawiam moje pytanko o rabaty. Pielić przed wysianiem łubinu?
Zlać herbicydem, octem czy nic nie robić przed sianiem?
Czy teren wzruszyć glebogryzarką? Mam tą elektryczną, więc ziemia mieli się na kilka centymetrów.
I pytanie o trawnik. Czy nawozić juz nawozem jesiennym czy jeszcze się wstrzymać? Polifoske sypnelam 4 tygodnie temu.
Gemciu w kwestii żywopłotu wiem, że nic pod drzewami nie rośnie. Na razie pójdzie łubin. Zaprojektowane są tam m.in. derenie.
Ale mam zgodę na wycinkę tych drzew. Strasznie zacieniaja działkę i dom. Nie wspomne o ilosci smieci z brzoz, ktore znajduje nawet w dziecięcej pieluszce. Taras latem przy zachodzie słońca jest w totalnym cieniu. Zastanawiam się które zostawić, bo nie chcę pozbywać się tego klimatu i uroku starych drzew. W drzewach ma być wrzosowisko i ta nieszczesna trampolina. Nie postawię jej na trawniku, bo nie skosze po nią i cala moja wielomiesieczna robota weźmie w łeb.
Przepraszam za brak polskich znaków, piszę z komórki i słownik mi płata figle.
Mój trawnik dziś:
Wysiany 25 sierpnia