Doczytałam, że ma być tam żwirek w takim razie czarna trawka może zostać i do tego hakone tak jak pisałyście z dziewczynami wcześniej. Ale zdaje mi się zę hakone nepiej z bordową zurawką by wyglądała, bardziej żywo, ale to już od Ciebie zależy jaki efekt chcesz uzyskać. Berberysów do żwiru bym nie dawała- myślałam że tam kora będzie.
Gosiu jak super, że częściej mnie odwiedzasz, a tak myślałam ehhhhh Gosia dopiero za dwa tygodnie zajrzy na ogrodowisko, a tu takie miłe zaskoczenie
Wracając do rabaty to już wyjaśnione, że jasne żurawki tam nie dadzą rady i Ty to potwierdzasz
Czyli reasumując:
1. Padła propozycja ciemnych żurawek i hakone. Myślę, że to ładne zestawienie tylko, że hakone nie jest zimozielonaA bym chciała coś efektownego cały rok. Mimo tego to zestawienie biorę pod uwagę.
2. To co proponujesz to ciemne żurawki z żółtymi berberysami, albo czerwone berberysy z żółtą trawą? Dobrze zrozumiałam?
Wrzosów, wrzośców i trzmieliny raczej bym tam nie chciała dawać,bo mam osobną rabatę z nimi.
Mirelko, a carex Evergold zamiast Hakone? Zimą fajnie wygląda. Przyjrzę się tej Twojej rabacie za niedługo. Nie ma mnie często, bo nie ogarniam już . A najbardziej buszu w swoim ogrodzie. Takiej wiosny nie pamiętam, bo starałam się ciąg bardzo wcześnie. W tym roku noga złamana była i przesiedziałam patrząc w okno.
Ja też stawiałabym na evergoldy. Mam kilka sztuk i faktycznie zimą piękie zdobią ogród. Oczywiście, jak spadnie śnieg, to i tak wszystko zakryje, ale u nas ostatnio śnieg to towar deficytowy, więc warto wsadzić coś zimozielonego.