Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli » Edycja postu

Ogród Mirelli

Mysza 18:16, 09 mar 2015

MirellaB napisał(a)
Stokrotki

śliczne stokrotki
Wiosna na całego w Twoim ogrodzieFajnie
Uwielbiam piwonie a jeszcze nie mamCiekawe jaki kolorek będzie u Ciebie?

Też muszę coś zrobić z wrzosami i nie wiem czy się nadają na przesadzenie.
Poczekam co Ci doradzą.
Napracowałaś się troszkę
malgorzata_s... 18:37, 09 mar 2015

Oczywiście że posadzić Obciąć poniżej kwiatostanów i wsadzić grupami w tym samym kolorze.
Jak nie startną to zawsze możesz wymienić ale myślę że dadzą radę
Karol99 19:32, 09 mar 2015

Potwierdzam. Posadź i obetnij do zielonego, a będą piekne.
wiunia 19:58, 09 mar 2015

Tuje wygladają bardzo ładnie ciekawe jak moje się zaprezentują po czyszczeniu, które zaplanowałam na sobotę, a właśnie przed chwilą słyszałam prognozę pogody - deszczowy weekwnd
Mam w takim samym stanie wrzosy jak Twoje, są w donicy na tarasie i też je obetnę i zostawię w tej donicy ( tylko dwie szt,)

No, a jak przystało na kogoś z tego samego "fyrtla" też nabyłam róże ( szt. 3) za 5 zł tylko okrywowe ciekawa jestem jak będą rosły?
Iwk4 20:51, 09 mar 2015

Mirella, wrzosy posadź na ziemi kwaśnej, można taką kupić z ph 3,5 - 4,5
Wymieszaj z rodzimą. I koniecznie kolorami
Do hortensji i rododendronów używa się takiej samej ziemi.
szemusia 21:51, 09 mar 2015

I co tam zdziałałaś w ogrodzie dzisiaj? U nas piękne słoneczko, mam nadzieję, ze i do Ciebie dotarło
Tak myślę, że teraz to by się deszczyk przydał, to wszystko od razu ruszyłoby do życia
Pozdrawiam...
MirellaB 07:38, 10 mar 2015

Mysza napisał(a)

śliczne stokrotki
Wiosna na całego w Twoim ogrodzieFajnie
Uwielbiam piwonie a jeszcze nie mamCiekawe jaki kolorek będzie u Ciebie?

Też muszę coś zrobić z wrzosami i nie wiem czy się nadają na przesadzenie.
Poczekam co Ci doradzą.
Napracowałaś się troszkę

Mam trzy kolory piwoni bordowe, różowe i białe. Białe jeszcze nie wschodzą, a w ubiegłym roku pięknie kwitły, nie wiem co im się stało? Może pokażą się spóźniej.
Wrzosy dzisiaj poobcinam i wsadzę na rabatę, tak odwiedzający radzą. Miłego dnia

MirellaB 07:56, 10 mar 2015

Gosiu, Iwonko, Karolu tak zrobię
MirellaB 08:18, 10 mar 2015

wiunia napisał(a)
Tuje wygladają bardzo ładnie ciekawe jak moje się zaprezentują po czyszczeniu, które zaplanowałam na sobotę, a właśnie przed chwilą słyszałam prognozę pogody - deszczowy weekwnd
Mam w takim samym stanie wrzosy jak Twoje, są w donicy na tarasie i też je obetnę i zostawię w tej donicy ( tylko dwie szt,)

No, a jak przystało na kogoś z tego samego "fyrtla" też nabyłam róże ( szt. 3) za 5 zł tylko okrywowe ciekawa jestem jak będą rosły?

Może jednak nie będzie padać, liczę na to, że będzie ładnie.
Myślę, że róże się przyjmą, wybierałam takie, które wypuszczają pędy. U Ciebie pewnie też się przyjmą. Wrzosy obetnij i zostaw, zobaczymy co z nich będzie
MirellaB 08:26, 10 mar 2015

szemusia napisał(a)
I co tam zdziałałaś w ogrodzie dzisiaj? U nas piękne słoneczko, mam nadzieję, ze i do Ciebie dotarło
Tak myślę, że teraz to by się deszczyk przydał, to wszystko od razu ruszyłoby do życia
Pozdrawiam...

Wczoraj wyczyściłam tuje i zrobiłam oprysk. Dzisiaj obcinam i przesadzam wrzosy na rabatę. U mnie deszczu brak, podlewałam ogród dwa razy
Biegnę zobaczyć co u Ciebie