Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu » Edycja postu

Typografia ogrodu

nawigatorka 11:36, 27 sty 2016

kasia_w napisał(a)
Asia
masz problem. Gdyby mi ktoś "kazał" zrobić po prostej linii u siebie, tez miałabym, problem, wiec rozumiem. Sądzę że rada Magnolii, co do wyrysowania ścieżki - długiej, łagodnej fali i "opatrzenia" jej przez jakiś czas w przestrzeni jest super. Tak bym robiła. Wg mnie zygzak, który narysowałaś tez nie jest zły, może trochę za dużo uskoków. Ale to może być ciekawe.
Masz ogromną przestrzeń, to wyzwanie, by przy jednolitych nasadzeniach nie stała się nudna.
Chyba sobie Twój planik wydrukuję i na biurku położę, może coś do głowy przyjdzie
W każdym razie wkręciłam się, mam Twój ogród z tyłu głowy

Jak milo ze o mnie pamietasz.jestes kochana.licze na ewentualne pomysly
Kuba 11:36, 27 sty 2016

pozdrawiam i wspieram w trudnych decyzjach
ale w radach jestem za słąba
nawigatorka 11:37, 27 sty 2016

polinka napisał(a)
Troszkę nadrobiłam i naprawdę szczerze nie zazdroszczę rozważań o trakcie... Podejrzewam przez co teraz przechodzisz Wszystko przewróciło się do góry nogami?
Magnolka to mądra dziewczyna i wszyscy wiemy, że Jej pomysły to strzał w 10 u każdego

Wszystko bylo latwe do tego momentu
To troche tak jakbym nagle miala posadzic rozowe kwiaty ale moze dojrzeje do tej fali.nie wykluczam
nawigatorka 11:39, 27 sty 2016

Juzia napisał(a)
Asia..... a jakby zrobić ten trakt na prosto tak jak chciałaś i tylko dorobić w nim zieloną rzekę po fali? Może być z trawy, może z karmnika...albo jakieś trawki niskie...czy rozchodniki???

Pomysl ciekawy tylko balabym sie wsadzac tam cokolwiek z obawy przed trudem utrzymania w ryzach.wiesz trn trakt ma tez odjac mi przestrzeni do opieki ogrodowej.poza tym on musi byc dosc gleboko usypany wiec cokolwiek mialoby trudnosci by tam rosnac
leon60 11:40, 27 sty 2016

Asiu decyzji nie musisz podejmować na już więc spokojnie daj sobie czas na przemyślenia.
A co będzie za ostatnim pasem molinii przy ogrodzeniem bo tam pusto ?
nawigatorka 11:41, 27 sty 2016

ren133 napisał(a)
Asia
A nie możesz tego traktu zrobić później? Jak już zagospodarujesz część przestrzeni - posadzisz drzewa i trawy? Zobaczysz jak to się będzie komponowało

Ale trskt to daleka przyszłość jak M doczyta ze o tym rozmawiamy i dopatrzy sie fali to mnie chyba przegoni
Trakt musi byc wyznaczony gdy bede wyznaczac pasy molini bo to wymaga obrzezy itp
nawigatorka 11:42, 27 sty 2016

Kuba napisał(a)
pozdrawiam i wspieram w trudnych decyzjach
ale w radach jestem za słąba

Wiecej wiary w siebie.dzieki za wsparcie
nawigatorka 11:44, 27 sty 2016

leon60 napisał(a)
Asiu decyzji nie musisz podejmować na już więc spokojnie daj sobie czas na przemyślenia.
A co będzie za ostatnim pasem molinii przy ogrodzeniem bo tam pusto ?

Tylko ja wlasnie mysleniem sie mecze.ja z tych co wiedza
Mowisz o poludniowym krancu? Na razie rosna tam te nieszczesne wierzby.pewnie kiedys znikna.chyba nie bede chciala tam zywoplotu bo to moj szeroki widok na swiat,ktorego nie chcialabym zaslaniac.moze dam trawnik do konca albo podbsamym plotem molinir wlasnie? Zobaczymy.masz jakis pomysl?
Anda 11:47, 27 sty 2016

Musze przyznac, ze mi sie ten Twoj "zagzak" spodobal, a ja tak po prawdzie z frakcji falowanej jestem i propozycja Magnolii mi sie oczywiscie tez podoba. Mimo, ze "zygzak" wydaje sie ostry, to trawy go przeciez zmiekcza, nie bedzie ostry, a tajemniczy - co ukrywa sie za kolejnym zakretem

Tak w ogole to myslalam, ze zrobisz cos takiego

https://pl.pinterest.com/pin/512777107552970120/

Ale tam drzewa stoja nie w trawie, tylko w tych odslonietych pasach.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
nawigatorka 11:54, 27 sty 2016

Anda napisał(a)
Musze przyznac, ze mi sie ten Twoj "zagzak" spodobal, a ja tak po prawdzie z frakcji falowanej jestem i propozycja Magnolii mi sie oczywiscie tez podoba. Mimo, ze "zygzak" wydaje sie ostry, to trawy go przeciez zmiekcza, nie bedzie ostry, a tajemniczy - co ukrywa sie za kolejnym zakretem

Tak w ogole to myslalam, ze zrobisz cos takiego

https://pl.pinterest.com/pin/512777107552970120/

Ale tam drzewa stoja nie w trawie, tylko w tych odslonietych pasach.

To jedna z inspiracji Kasi z taka przesunieta sciezka mnie do tego zygzaka natchnela.ale i Twoja inspiracja cos mi podsunela.musze znow kompa odpalic i porysowac.
Co do drzew to rozwazalam je w drawniku. By byly bardziej wyeksponowane ale z drugiej strony chyba bedzie ciekawiej gdy beda w pasach molini,tym nardziej ze wybiore raczej niewysoka odmiane.dzieki