Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

nawigatorka 20:28, 23 mar 2016

Mixtoorka napisał(a)
No szacun! Odwaliliście z M kawał dobrej roboty wiosna!
sprzatanie wiosny nie czyni.ja mam wiosne od dwoch miesiecy od pierwszej łopaty
nawigatorka 20:30, 23 mar 2016

Kacha123 napisał(a)
I znów się u Was dzieje. Biel bije po oczach Jak Ty usiedzisz spokojnie w święta?

Nie usiedze i dobrze ze sa krotkie ale nawe w swieta zalatwie cos ogrodowego-oddam tesciowej kilka zbednych roslin,ktorebjej sie przydadza.a jak remont?
Madzenka 20:31, 23 mar 2016

nawigatorka napisał(a)
Marzena o.kto jak kto ale Ty w przesady to chyba nie wierzysz?

Wierzę... Przesądna jestem straszliwie tylko kotom przebiegającym mi drogę odpuściłam,M bo gdybym w to wierzyła do pracy rano bym nie dotarła....zwykle ze trzy mni na przetrzeni 500 m naszego osiedla przebiegają droge
nawigatorka 20:36, 23 mar 2016

Madzenka napisał(a)

Wierzę... Przesądna jestem straszliwie tylko kotom przebiegającym mi drogę odpuściłam,M bo gdybym w to wierzyła do pracy rano bym nie dotarła....zwykle ze trzy mni na przetrzeni 500 m naszego osiedla przebiegają droge

Jeszcze powiedz ze w sny tez wierzysz a jak zapomnisz czegos i wracasz to przysiadasz na moment? Nie wierze.
Madzenka 20:36, 23 mar 2016

siakowa napisał(a)
triche inaczej. 10 dni to między drugim.promanalem i ortusem. A drugi promanal pod.koniec kwietnia kiedy pekna pąki losciowe
Dla przypomnienia słowa.waldka:
"Pod koniec kwietnia jesteśmy już po pierwszym oprysku olejowym miejsca w którym rosną graby. Oczywiście nasz zabieg na przedwiośniu nie miał nic wspólnego ze zwalczaniem szpecieli. Następuje okres kiedy to na grabach pierwsze nabrzmiałe pąki liściowe zaczynają pękać. Pod łuską okrywającą młode zwarte listki pobudzają się do życia formy zimujące szpecieli do których na ,,dzień dobry" mamy już dostęp. W tym właśnie czasie robimy pierwszy ze zdwojonego oprysk.

a) powtórnie Promanalem gdy posiadamy jeden środek chemiczny.
b) dowolnym z dwóch ŚOR gdy każdy z nich posiada związek substancji czynnej zaliczany do innej grupy chemicznej.

Po około 10 dniach, a więc w czasie kiedy to powinny pęknąć już wszystkie pąki liściowe, a z pękniętych wcześniej rozwiną się młode listki powtarzamy oprysk:

a) Jedynym środkiem chemicznym który posiadamy np. Ortus 05 SC
b) Drugim z dwóch środków chemicznych które udało nam się zakupić."

Czy ja mogę prosić o tłumaczenie? Bo albo zmęczona jestem albo zbyt skomplikowane to dla mnie. Kiedy Ortus?
nawigatorka 20:38, 23 mar 2016

Madzenka napisał(a)

Czy ja mogę prosić o tłumaczenie? Bo albo zmęczona jestem albo zbyt skomplikowane to dla mnie. Kiedy Ortus?
gdy sa otwarte wszystkie paki lisciowe.waldekbzaleca wczesniej podwojny promanal/treol.
Kacha123 20:40, 23 mar 2016

nawigatorka napisał(a)

Nie usiedze i dobrze ze sa krotkie ale nawe w swieta zalatwie cos ogrodowego-oddam tesciowej kilka zbednych roslin,ktorebjej sie przydadza.a jak remont?

To się teściowa ucieszy z podarków, a Ty z ogródkowania
Remont idzie całą parą. Etap demolowania już za, teraz już tylko będzie lepiej
siakowa 20:52, 23 mar 2016

Madzenka napisał(a)

walka przeciw szpecielom na grabach. Naljpeir miedzian potem olej a potem jak pękną pąki znowu olej i ortus albo ortus i inny srodek z innej grupy na szpeciele
nawigatorka 21:30, 23 mar 2016

Kacha123 napisał(a)

To się teściowa ucieszy z podarków, a Ty z ogródkowania
Remont idzie całą parą. Etap demolowania już za, teraz już tylko będzie lepiej
ciesze sie ze z nastrojem remontowym lepiej.fotke widzialam
nawigatorka 21:30, 23 mar 2016

siakowa napisał(a)
walka przeciw szpecielom na grabach. Naljpeir miedzian potem olej a potem jak pękną pąki znowu olej i ortus albo ortus i inny srodek z innej grupy na szpeciele
tak jest