Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

nawigatorka 18:57, 24 mar 2018

Madzenka napisał(a)
Super kompostownik i kupa zrębek!
Jak to nie będzie dekoracji świątecznych? Protestuję !
za to relax będzie
nawigatorka 18:58, 24 mar 2018

Magleska napisał(a)

ja też mam wszędzie zimny i w domu i w ogrodzie po prostu taki lubię
miłego wekendu

kompostownik nowy fajny muszę zrobić i pozwolisz ,że zgapię ?
zgapiaj do woli
nawigatorka 18:41, 25 mar 2018

Wlasnie zeszłam ale nie tak egzystencjalnie ale z ogrodu. A dzień był długi i to nie przez zmianę czasu.
O 6 przyjazd ekipy od kraweznikow- tym razem to my jej nie tworzyliśmy anja przyjęłam role kierowniczki chłopski poza tym ze spóźnili się 4 miesiące to zrobili kawał roboty. Ciężkiej. Kto jak kto ale my to wiemy ostatni pas obrzezany. Jupiiii obrzeże które sama układałam dwa lata temu na wschodniej rabacie, a które jako jedyne nie było położone wg grawitacyjnego poziomy wyprostowane czyli ułożone na nowo i już tak nie drażni widokiem. Maliny i kompostowniki dostały obrzeże jak należy.

Zdjęcia nieretuszowane co widać gemela wielka bo betonu na wierzchu, kupy ziemi wszędzie ale jaka radość. I Panowie nawet dla szafirki byli łaskawi choc mówili ze to nie zadanie na ich umiejętności

My tez nie proponowaliśmy: eM kopał rowki pod kable po moim wcześniejszym zdjęciu darni. dla lamp-jakieś 150 z 200 metrów gotowe.

A ja zajęłam się przebudowa dwoch małych rabata. Jak ja tego nie lubie: raz zmieniać rabata, dwa dzialas na takich skrawkach. Zmieniłam dokładnie to miejsce: irga zarastają ID. ID dusilo Bukszpany. Runianka spalała się na słońcu. Bukszpany wyleciały (kule), runianka przeniosła się pod wiśnie(jakie ona ma korzenie!)ID oczywcilam z miliona odrostów i przycielam. Irge powyrywała z nadmiaru wielkich i starych gałęzi i porobilam sadzonki i zasadziłem je pod brzozami.

A tak było z trzy lata temu

A na koniec zaczęliśmy sprzątać pas bo trzcinniki czekają na posadzenie. Ale jeszcze kilka dni na to trzeba. Sprzatanie jie polega jedynie na zasypaniu kraweznikow. Teren w tym pasie jest wyjątkowo krzywy wiec trzeba sporo przywalić ziemi. Wygrzebać resztki darni i korzeni bo oprysk na jesień i orka nie wszystko zniszczyły. To dopiero kolejne wstępnie grabienie-bo kilka już było-i jeszcze kilka musi być.

To teraz obrazkowi z życia ogrodowego wzięte
Pod kable

nawigatorka 18:43, 25 mar 2018

Pas

Ty już po wstępnym liftingu
nawigatorka 18:45, 25 mar 2018

Rabata wschodnia ze starym nowym obrzeżem i dzielne szafirki

I maliny

Cześć trzcinnikow do podziału

I z góry wykopaliska
polinka 18:52, 25 mar 2018

To ostatnie zdjęcie mnie powala! Jest moc i ja już widzę te rozrośnięte pasy trzcinników.
Wiolka5_7 18:56, 25 mar 2018

Szacun dla was ja dziś się gościłam
Luki 19:31, 25 mar 2018

Jak tak patrzę i czytam to dochodzę do wniosku, że ogarnęłabyś mój ogród w jedno popołudnie... mnie to kilka dni zajmuje

Podziwiam efekty, a widok na cały ogród zachwyca, robi to ogromne wrażenie
nawigatorka 19:56, 25 mar 2018

polinka napisał(a)
To ostatnie zdjęcie mnie powala! Jest moc i ja już widzę te rozrośnięte pasy trzcinników.
wszystkie raczej przeżyły -16 bez śniegu i po ścięciu. Trzeba jeszcze posadzić te ostatnie....220. Jakos tak
nawigatorka 19:56, 25 mar 2018

Wiolka5_7 napisał(a)
Szacun dla was ja dziś się gościłam
troche zazdroszcze choc w takim słońcu bym chyba nie usiedziala