Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

Figaro 21:36, 27 maj 2018

Ogladam te Twoje trawy i mysle ze to jest swietne. Zachwycam sie nimi i ta irga co pokryla powierzchnie. Czy moglabys ja jeszcze raz pokazac bo zgubilam gdzies te strone ? Nie wychodza przez nia chwasty ?
nawigatorka 21:40, 27 maj 2018

malkul napisał(a)
u mnie też już trzcinnik kwitnie.
Z twoją glicynią co teraz?- reklamujesz? zostawiasz?
a wiesz jeszcze pomyśle raczej zostawie bo fiolet u nas w ogrodzę może być ale może dostaniemy trzecia
nawigatorka 21:41, 27 maj 2018

lindsay80 napisał(a)
o to masz niespodziankę z kwiatami glicynii i co teraz, fiolet chyba przełkniesz?

Powojnik mandżurski świetny, znowu narobiłam sobie smaka na powojniki, tylko musiałabym się nakombinować gdzie go dać

Mam pytanko - trafił mi się cudny szmaragdowy balon po winie, ktory ktoś chciał wyrzucić na śmietnik, tylko w środku brudny - czytałam w necie sposoby jak to doczyścić, ale na razie nie było kiedy wypróbować, czy Ty też miałaś zabrudzony balon, czym czyściłaś?
czyscilam różnymi sposobami np krojonymi ziemniakami itp. Ale zacznij zwyczajnie od szczotki do Gąsiorów. Taka xxl dostaniesz w LM

Powojnik tem akurat bardzo lubie choc dla mnie to taka biżuteria ogrodowa. Nic pierwszoplanowego
nawigatorka 21:42, 27 maj 2018

Kasiolaaa napisał(a)
mam pytanko a po co az tyle tej trawy to na sprzedaz czy jak ?
haha rozbawiłaś mnie to nasz ogród zwyczajnie. Pole traw
nawigatorka 21:45, 27 maj 2018

Figaro napisał(a)
Ogladam te Twoje trawy i mysle ze to jest swietne. Zachwycam sie nimi i ta irga co pokryla powierzchnie. Czy moglabys ja jeszcze raz pokazac bo zgubilam gdzies te strone ? Nie wychodza przez nia chwasty ?
chwasty są pojedyncze prawie niewidoczne.
Zatem jeszcze raz

Figaro 21:46, 27 maj 2018

Dziekuje.
Figaro 21:46, 27 maj 2018

A ile musialas sadzic na jeden metr ?
nawigatorka 21:50, 27 maj 2018

Deszczu od dawna nie ma i w prognozie tez go nie widać
Podlewamy żarem trochę choc robimy to gdy na prawdę trzeba. Odkryłam przedwczoraj ze jedna linia zupełnie była przecięta - najpewniejsza dziabnelam ja tnąc żywopłot grabowy. Ale oznacza to ze wszelkie podlewania tej lini w tym roku poszły w niwecz.

Trzcinniki niepodlewane a radzą sobie świetnie. Dziś wylałam na nie 17 litrów oprysku na rdzę. Największe są mi do ramion czyli maja jakieś 130/140 cm. Oczywiście zdarzają się i takie do kolan. A kłosów masa. M

Zauwazylam ze dwie ŚŚ maja mączniaka. Chyba to maczniak bo taki biały nalot. Już opryskane choc nie cieszy mnie ten fakt.

Zaraz zakwitnie annabel, lawenda, artemis już zaczęły. Ogolnie 2-3 tygodnie wcześniej niż zwykle.
nawigatorka 21:51, 27 maj 2018

Figaro napisał(a)
A ile musialas sadzic na jeden metr ?
jakos tak na oko od sadzonki do sadzonki jakieś 0,8-1 metr. Na pierwszej stronie warku jest fotka jakos niedługo po posadzeniu
Figaro 21:53, 27 maj 2018

To ide poogladac. I dziekuje.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies