Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu » Edycja postu

Typografia ogrodu

Sebek 23:45, 17 paź 2015

ren133 napisał(a)
Nadrobiłam I mam pytanie odnośnie sanseviery ... czy u Ciebie w holu ona ma dużo światła? Bo zastanawiam się aby ją postawic w jednym miejscu, ale tam z dostępem światła jest kiepsko

U mnie rosną w cieniu - i jak na razie dają radę - tfu tfu! A padły w tym miejscu skrzydlokwiaty, bluszcz, storczyki... Także nadadzą się
polinka 23:49, 17 paź 2015

Sebek napisał(a)

U mnie rosną w cieniu - i jak na razie dają radę - tfu tfu! A padły w tym miejscu skrzydlokwiaty, bluszcz, storczyki... Także nadadzą się

Sebek ale w jakim cieniu? Takim bardzo cieniu? U mnie skrzydłokwiat daje radę w ciemnej kuchni...A jeszcze w temacie domowo doniczkowym to paprotka pięknie rośnie w łazience na oknie Widać, że wilgoć jej służy.
Sebek 00:09, 18 paź 2015

Do donicy promienie światła bezpośrednio nie docierają, rośliny dostają jedynie światło odbite od ściany.
nawigatorka 07:32, 18 paź 2015

ren133 napisał(a)
Nadrobiłam I mam pytanie odnośnie sanseviery ... czy u Ciebie w holu ona ma dużo światła? Bo zastanawiam się aby ją postawic w jednym miejscu, ale tam z dostępem światła jest kiepsko

Witaj.bezposrednio slonce nigdy tam nie dociera.okna sa o kilka metrod od doniczki,ale ogolnie jest to bardzo jasne slonce bo okien jest tam sporo i to duzych z kazdej strony.ale sansewiera mysle ze z mala iloscia swiatla bez problemy sobie poradzi.
nawigatorka 07:33, 18 paź 2015

Sebek napisał(a)

Uf jak.dobrze wiedziec ze i innym domowe kwiaty padaja
nawigatorka 07:34, 18 paź 2015

polinka napisał(a)

Sebek ale w jakim cieniu? Takim bardzo cieniu? U mnie skrzydłokwiat daje radę w ciemnej kuchni...A jeszcze w temacie domowo doniczkowym to paprotka pięknie rośnie w łazience na oknie Widać, że wilgoć jej służy.

U mnie w lazience z dachowym oknem storczyk.daje doskonale rade.
nawigatorka 07:49, 18 paź 2015

Sebek napisał(a)
Do donicy promienie światła bezpośrednio nie docierają, rośliny dostają jedynie światło odbite od ściany.

Jak u mnie
jalos 08:53, 18 paź 2015

Asiu, nie było mnie 3 miesiące na forum, przyszłam nadrobić zaległości i widzę,że sporo muszę się cofnąć, bo na ostatnich stronach powaliły mnie na kolana betonowe płyty - nadal moje niezrealizowane marzenie.
Pięknie one u Ciebie wygląadają. Kupowałaś je gdzieś w naszych okolicach? napiszesz gdzie?

Tyle mam do nadrobienia na forum, tyle ogrodów chcę obejrzeć, że pozostaje mi tylko ogladanie zdjęć, a u Ciebie to chyba muszę się cofnąć jakieś 200 stron

Ale płyty piękne....
ren133 09:07, 18 paź 2015

Sebek napisał(a)

Widzę, że masz taki sam zestaw roślin jak ja
Dzięki
ren133 09:08, 18 paź 2015

nawigatorka napisał(a)

Witaj.bezposrednio slonce nigdy tam nie dociera.okna sa o kilka metrod od doniczki,ale ogolnie jest to bardzo jasne slonce bo okien jest tam sporo i to duzych z kazdej strony.ale sansewiera mysle ze z mala iloscia swiatla bez problemy sobie poradzi.

Czyli mogę ją kupić A wnecie jest kilka jej odmian ... którą polecasz?