Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu » Edycja postu

Typografia ogrodu

nawigatorka 21:28, 19 paź 2015

malkul napisał(a)

u nas też mnóstwo i świetne mozna ubrania wybrać, a dla małych dzici nówki

zazdroszcze. moja starsza juz nie taka łatwa do ubierania. muszę nie raz stosować psychologicznych triki by z jednej stronu nie zauważyła, że ją do czegos namawiam, a z drugiej by miała wrażenie, że sama zdecydowała w co się ubiera
nawigatorka 21:29, 19 paź 2015

Madzenka napisał(a)
Czasami trzeba zakupy z M zrobić, drugi sezon szukamy zimowego płaszcza.... Zakupy poczynione a przy pkazji nabyłam kozaczki droga kupna o drugich kozaczkach jeszcze nie wie ale po co mam go stresować???

moje zakupy tylko z M. Ale ja jak to On wczoraj stwierdził "tania w utrzymaniu jestem".
nawigatorka 21:31, 19 paź 2015

Konieczki napisał(a)

Cholerka mi teraz czasu brakuje na lumpki a jak dzieci małe były to je super ubierałam

Dziękuje za zyczenia
w różowym świecie trzeba się czasem naszukać by wyłowoć dziecięce odziezowe perły
Madzenka 22:05, 19 paź 2015

nawigatorka napisał(a)

moje zakupy tylko z M. Ale ja jak to On wczoraj stwierdził "tania w utrzymaniu jestem".

Chyba lepiej na ciuchy z Tobą chodzić niż do centrum ogrodniczego i marketu budowlanego Mi juz przeszło, bo ostatnie 5 lat to wolałam kwiatki i gumowce niż kozaczki
ewa004 22:14, 19 paź 2015

Szukam i szukam instrukcji wykonania tej betonowej gwiazdy i nie mogę odszukać .
Proszę napisz jak zrobiłaś sobie szablon ?
nawigatorka 22:52, 19 paź 2015

Madzenka napisał(a)

Chyba lepiej na ciuchy z Tobą chodzić niż do centrum ogrodniczego i marketu budowlanego Mi juz przeszło, bo ostatnie 5 lat to wolałam kwiatki i gumowce niż kozaczki

mam nadzieje, że kiedys ogród bedzie na tyle tańszy w utrzymaniu, że nadwyzki na kozaczki będe wydawać. albo choćby kaloszki jak Twoje
nawigatorka 23:00, 19 paź 2015

ewa004 napisał(a)
Szukam i szukam instrukcji wykonania tej betonowej gwiazdy i nie mogę odszukać .
Proszę napisz jak zrobiłaś sobie szablon ?

Inspiracja w głowie mojej więc musiałabyś się naszukać
a swoją drogą gdybym pobierała opłaty za te instrukcję to troche bym juz zarobiła

A więc tak - wycinasz nożem do tapet kształt gwiazdy w styropianie o wybranej grubości, boki gwiazdy wykładasz jakąś grubą folią, tak by beton nie miał bezpośredniego kontaktu ze styropianem bo się w nim zatopi i nie będzie gładki).

kładziesz gwiazdę na jakiejś płaskiej desce, na którą też kładziesz folie. Jesli forma jest duża to warto ją do deski ścisle przykleić by beton nie wypłynął dołem i warto wtedy pręcikami zazbroic w środku gwiazdę.

forme wypełniasz zaprawą.

na wierzch znów kładziesz jakiś płaski plastik lub grubą folie i dociskasz np deską. Folia na dnie i na górze da gładkę powierzchnię.

po dobie/dwóch możesz delikattnie zdjąć deskę i rozerwać styropian i pozostawic do calkowitego doschniecia i już

ku pamięci

Kuba 07:11, 20 paź 2015

Artemis jeszcze w kwiatach? Żałuję że się spóżniłam na jubileusz ale gratulacje zostawiam
nawigatorka 07:45, 20 paź 2015

Kuba napisał(a)
Artemis jeszcze w kwiatach? Żałuję że się spóżniłam na jubileusz ale gratulacje zostawiam

Dziekuje Ewo.to fotka sprzed dwoch tygodni.ale jeszcze kwiaty sa tylko trochę mniej
Dominika11 07:57, 20 paź 2015

wy tu takie formy wylewacie , a u mnie dopiero wczoraj mój eM skończył wylewać taras