Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

Mysza 22:42, 12 kwi 2015

Chyba wszyscy nacieszyliśmy się słoneczkiem i pracami w ogrodzie
Zmiany fajne
Zaintrygowała mnie kostka granitowa, czy robiliście podsypkę czy ona jest położona na ziemi??
nawigatorka 07:44, 13 kwi 2015

Malgosik napisał(a)

Aha, gałęzie będzie prowadzić po poziomych bambusach, a między nimi samo się zagęści? Nie umiem sobie wyobrazić jak to będzie prowadzone. Parasole widziałam, ale kostki jeszcze nie.
Ciekawią mnie formowane drzewa.

Ja kostkę widziałam ale bez stelaża tylko cięta.tylko słowne gałęzie chce po nim prowadzić reszta ma się sama wypełnić. Mam nadzieje ze się uda
nawigatorka 07:45, 13 kwi 2015

Mysza napisał(a)
Chyba wszyscy nacieszyliśmy się słoneczkiem i pracami w ogrodzie
Zmiany fajne
Zaintrygowała mnie kostka granitowa, czy robiliście podsypkę czy ona jest położona na ziemi??

Jest układania na forum undamencie z suchego betonu.
Agatek 14:23, 13 kwi 2015

Witam,
ogród nowoczesny przepiękny
obserwuję go już od dawna ale nie mam czasu na doczytanie całości
no nic pozdrawiam i liczę, że uda mi się nadrobić zaległości w Twojej bajce ogrodowej
nawigatorka 20:29, 13 kwi 2015

Agatek napisał(a)
Witam,
ogród nowoczesny przepiękny
obserwuję go już od dawna ale nie mam czasu na doczytanie całości
no nic pozdrawiam i liczę, że uda mi się nadrobić zaległości w Twojej bajce ogrodowej

Bardzo dziękuje za takie miłe słowa choć może na fotkach to bajka ale w realu często dreszczowiec Zapraszam częściej. Do czytania jeszcze nie jest za wiele ale mam nadzieję gonić kiedyś czołówkę pozdrawiam
nawigatorka 20:43, 13 kwi 2015

Byłam już u Was teraz trochę u mnie.

Wiem, że u Was tez wieje jak u mnie - chciałam posadzić i posiać kilka ziół to wiatr mi porywał nasiona.

Poćwiczyłam też tanie ogrodnictwo - porobiłam sadzonki Ice Dance z "odrostów" dotychczasowych - muszę przyznać, że żywotna ta trawa. I z moich doświadczeń, najgorzej jak do tej pory udały się (a właściwie nie udały) sadzonki jesienne. Nawet te rozmnażane latem się przyjęły,a z jesieni nie. Myślę, że te dzisiejsze też dadzą radę.

I chyba będę musiałam siać ten kawałek trawy na nowo - po 3 tygodniach nie ma ani źdźbła! Za zimno? Czy trawa do kitu. Bo raczej nie za sucho. Ech...

W weekend czeka nas nieplanowane ogłowienie jednej z wierzb - podczas wieszania huśtawki M zauwazył, że po ostatnich wiatrach kilka jej wielgachnych gałęzi oderwała się od reszty o jakieś 20 cm - to już zbyt niebezpieczne. może to przedłuży jej żywot na chwilę, choć ogólnie jest w marnym stanie (stara i przez lata niepodcinana bo była niczyja). A to taki sztandarowy element naszego krajobrazu.

PS. Słyszeliście to: "człowiek nie krowa nie samą trawą żyje"

Zmykam dziergać bo znów wymyśliłam dla Starszej Młodej
Magda70 20:56, 13 kwi 2015

nawigatorka napisał(a)
Zanim raport z dzisiejszych prac kilka widoczków z wieczornego spaceru z aparatem

Co to za drzewo ukrzyżowane?!

nawigatorka 20:56, 13 kwi 2015

Dobre... Lipa
Magda70 21:00, 13 kwi 2015

nawigatorka napisał(a)
Graby fastigiata juz prawie...

Prawie u mnie są...odliczam dni kiedy do mnie dotrą...ale dziś dostalam maila, że są opóźnienia w wysylkach bosko...
Magda70 21:15, 13 kwi 2015

co dziergasz?!