Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu » Edycja postu

Typografia ogrodu

siakowa 07:21, 10 gru 2015

nawigatorka napisał(a)

ja też. ale mówiłam że Oni słodkości lubią

moczka na ten przykład to wcale nie takie oczywiście słodkie i jako deser to jest

a na grzybową zaczęła mi cieknąć ślinka
nawigatorka 07:46, 10 gru 2015

inag napisał(a)
Buziak!
Na razie tylko jakoś głupio mi tak zapalić te ledy w takie temperatury... Nie czuję klimatu tych Świąt wcale a wcale. Co innego u Ciebie - widać, że Święta idą szybkim krokiem.
Poczytałam trochę też o potrawach wigilijnych i o niektórych pierwszy raz słyszałam. U mnie jest jeszcze kilka innych. Widać, w każdym rejonie inne zwyczaje.
Naprawde nie robiłaś nigdy racuchów??? U mnie są tak popularne jak choćby naleśniki. Ja uwielbiam z cukrem pudrem lub z konfiturą.
Z podobnych rzeczy polecam jeszcze (naprawde je kocham) grube plastry jabłek smażone w cieście naleśnikowym i opruszone cukrem pudrem. Pycha. Ciasto jest takie samo jak na naleśniki tyle że trochę gęstsze.
na prawde nie robilam.moja mama tez nie robila.u mojego M tez nikt tego niej je.ja czasm do smazacych sie nalesnikow wkladam plastry jablka.nie przepadam za daniami na slodko.
Ja zimy nie lubie wiec jej brak bardzo w przygotowaniach mi nie przeszkadza.choc w swieta moze sobie padac do woli.
nawigatorka 07:46, 10 gru 2015

Kasya napisał(a)

To sie nazywa placki z jablkami

nawigatorka 07:48, 10 gru 2015

siakowa napisał(a)

moczka na ten przykład to wcale nie takie oczywiście słodkie i jako deser to jest

a na grzybową zaczęła mi cieknąć ślinka

oj ja tez uwielbiam uwielbiam.zdarza mi sie robic tez w ciagu ale sporadycznie by sie nie n przejesc przed swietami
Madzenka 07:57, 10 gru 2015

Czytam, że w każdym regionie inne potrawy.
U mnie obowiązkowo karp smażony w migdałach, ryba pieczona przeważnie w śmietanie i porach i zdziwiło mnie ze nie robicie karpia w galarecie???
A od teściowej zapożyczylam przepis na sałatkę z czerwonej kapusty z jasiem fasola i cebulą to lwowski przepis. Nie piszę o oczywistościach : barszczu, uszkach, zupie grzybowej

Gałąź znakomicie wygląda. Nie masz lamp nad stołem i nie będzie?
nawigatorka 08:13, 10 gru 2015

Madzenka napisał(a)
Czytam, że w każdym regionie inne potrawy.
U mnie obowiązkowo karp smażony w migdałach, ryba pieczona przeważnie w śmietanie i porach i zdziwiło mnie ze nie robicie karpia w galarecie???
A od teściowej zapożyczylam przepis na sałatkę z czerwonej kapusty z jasiem fasola i cebulą to lwowski przepis. Nie piszę o oczywistościach : barszczu, uszkach, zupie grzybowej

Gałąź znakomicie wygląda. Nie masz lamp nad stołem i nie będzie?

Karpia w galarecie nie tylko nie robie ale nawet nigdy nie jadlam wole galaretki rybne w nowoczesniejszej formie z dorszem i krewetkami np.

Lamp nie ma i nie bedzie.w zasadzie poza ta przemyslowa lampa i betonowa od niedawna nad biurkiem a i nocnych lampek nie mam innych niz reflektory w suficie
Sebek 10:03, 10 gru 2015

Przypomniałem sobie, że ja jeszcze bez śniadania...
amelia_b 10:09, 10 gru 2015

Sebek napisał(a)
Przypomniałem sobie, że ja jeszcze bez śniadania...
nie ty jedyny ja śniadanie koło 13 zaczynam
Konieczki 10:48, 10 gru 2015

JEJU DWA DNI MNIE NIE BYŁO I CO.....
Super ta gałąź, przypomniało mi się, że miałam kiedyś zawieszoną dużą gałąź jemioły z lampkami zamiast żyrandola (mój tato chciał mi głowe urwać jak mu kazałam zdejmować żyrandol - jeju było to ups 18lat temu). Była moc... u Ciebie jest moc (ps. masz miejsce przy stole - nie myślisz o uchaniu jeszcze dwóch takich krzeseł ale czarnych?
amelia_b 11:08, 10 gru 2015

a ja widziałam taki wielki stylizowany fotel z podnóżkiemzielony no cudny był