Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu » Edycja postu

Typografia ogrodu

nawigatorka 23:20, 12 gru 2015

amelia_b napisał(a)
Czego ja tak daleko od was mieszkam? Szkoda,ale cóż już 5 raz nie zamierzam się przeprowadzać kelner jest jak fajnie,znałam kiedyś jednego takiego fajnego kelnera ale to z 12 lat temu było jak to się życie zmienia to w życiu bym nie uwierzyła
Asiu jak weekend mija?

Spokojnie.dziekuję
dzis uszyłam bieżniki na wigilijny stół ale nie grają mi z talerzami... muszę to jakoś reaktywować. ot takie problemy
amelia_b 23:26, 12 gru 2015

Dobrze że na luzie ja dziś szorowałam ścianę bo mi poczwarka flamastrem zmalała, dobrze że na lateksowych farbami Schodzi
lindsay80 23:28, 12 gru 2015

nawigatorka napisał(a)

Spokojnie.dziekuję
dzis uszyłam bieżniki na wigilijny stół ale nie grają mi z talerzami... muszę to jakoś reaktywować. ot takie problemy

mało Cię dziś było na forum to tak czułam, że coś tworzysz, szare bieżniki?

Widziałam landrynkowy wianek - intrygujący

P.s. za to wczoraj nieźle się tu działo, nie zapomnijcie o mnie, jakby co to rozpychaj się, coby i mi miejsce w autobusie zrobić, ja się dosiądę na jakieś 20 km przed końcem trasy do Kokosi
lindsay80 00:46, 13 gru 2015

Asia, był już przepis na tą modrą kapustę, poza tym od Jagody?
Ja dziś robiłam i super wyszła więc Ci napiszę jak ja robię, tylko w takiej niewielkiej porcji, więc jeśli będziesz chciała wypróbować to musisz sobie to zwielokrotnić, dla naszej 3 osobowej rodzinki starcza to do 2 obiadów.

1/2 średniej główki czerwonej kapusty

kawałek boczku (o długości ok. 10 cm)
1/2 szkl. wody
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 jabłko
2 łyżki masła
1 łyżka mąki
przyprawy: sól, pieprz, ocet balsamiczny, sok z cytryny, goździki (opcjonalnie)

Kapustę poszatkować zalać wodą i dusić pod przykryciem ok. 1/2 h.
Na patelni usmażyć pokrojony w kostkę boczek oraz zeszklić cebulę i czosnek.
Uduszoną kapustę dodać do boczku z cebulą i czosnkiem, smażyć razem ok. 10 min, doprawić do smaku podanymi przyprawami, zrobić zasmażkę z masła i mąki i na koniec dodać do kapusty, chwilę razem pogotować i gotowe. Do kaczki czy gęsi dobrze pasują goździki dodane do kapusty.
Smacznego i dobranoc
ren133 01:00, 13 gru 2015

nawigatorka napisał(a)

Spawanie to juz duzo by byc niezwyklym

Dobrze, że mój eM tego nie czyta bo obrósłby w piórka

PS Dziękuję Asiu za dzisiejszą pomoc kulinarną
ren133 01:03, 13 gru 2015

nawigatorka napisał(a)

Spokojnie.dziekuję

Niesamowita jesteś
Ja upiekłam pierniczki i dokończyłam dziergać sweterek na wianek i jestem z siebie taaaaka dumna ... ale jak czytam co u Ciebie to łyso mi
AlKa 02:01, 13 gru 2015

ren133 napisał(a)

Niesamowita jesteś
Ja upiekłam pierniczki i dokończyłam dziergać sweterek na wianek i jestem z siebie taaaaka dumna ... ale jak czytam co u Ciebie to łyso mi

Ja pierniczki udekorowalam wczoraj i dzis resztę. Z dekoracjami za to jestem w tyle. co do dziergania to chyba zrobie sobie szalik, kiedys babcia mnie uczyla jak to sie robi ciekawe czy pamietam.
inag 02:05, 13 gru 2015

amelia_b napisał(a)
Dobrze że na luzie ja dziś szorowałam ścianę bo mi poczwarka flamastrem zmalała, dobrze że na lateksowych farbami Schodzi

O widzisz, a mój mały dzisiaj popisał żelowym czerwonym długopisem sofę i to na części z białej skóry
Próbowałam to wyczyścić już cifem, magiczną ścierką, zmywaczem do paznokci, spirytusem i dupa Na szczęscie nie tak centralnie na widoku ale i tak toi wkurza. Pierwszy raz coś takiego zrobił.
inag 02:06, 13 gru 2015

ren133 napisał(a)

ale jak czytam co u Ciebie to łyso mi

Też tak zawsze mam
inag 02:07, 13 gru 2015

nawigatorka napisał(a)

Pokażesz??? Ja tak zawsze lubię oglądać te Twoje rękodzieła