Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015 » Edycja postu

Ogród Małej Mi - sezon 2015

popcorn 19:14, 13 kwi 2015

Aniu, te same tulipki - Emperor czy coś z biedry chyba - będą pierwszymi niebotanicznymi które u mnie zakwitną. Ale jeszcze parę ciepłych dni im trzeba. Uśmiałam się z czarnego trencza. To runiankę się strzyże, żeby się rozkrzewiła? Ale jak? Ciacha się - ona ma tylko prostą łodygę i listki na czubku (teraz jeszcze kwitnie do tego). Ciachać?? help

Ps dzięki za info nt kamczatki do mrożenia - na razie ja zjadamy, ale jak krzaczki urosną to sprawdzę
Nallar 19:40, 13 kwi 2015

Gratki na kolejną setunię.

yolka 20:00, 13 kwi 2015

Teraz przed Toba najzabawniejsze dwa lata. Potem etap pytań o wszystko, z autopsji wiem, że jest ciekawie, ale też zaskakująco np. dlaczego jabłko spada na ziemię - no bo ziemia przyciąga, to dlaczego chmura nie spadnie?

Jak czterolatkowi wytłumaczyć prawa fizyki?
nawigatorka 20:15, 13 kwi 2015

Exotic emperor - tez je mam, w ubiegłym roku nie zawiodły oby i w tym nie bo trochę ich dokupiłam. Piękne u Ciebie Aniu. A werbena od Ciebie daje mi wiarę, że umiem siać. Dziękuję
Bogdzia 20:20, 13 kwi 2015

Mala_Mi napisał(a)

Kto ma pszczoły ten ma miód.... kto ma dzieci..

Biegłam sfocić runianke i zobaczyłam, że już normalne tulipany zaczynają
Wieje, zimno ale wiosna

Kto ma dzieci ten ma robote ale kto jest babcią ten też ma miodek, buziaczki , przytulki, fajne rozmowy.Tulipanki śliczne , u ,mnie do nich daleko.
Kindzia 20:29, 13 kwi 2015

Moja Cysia też nie zawsze hiacyntami pachnie, Kubuś jak się błockiem wysmaruje też nie, ale jakie kochane te wnuki są...
Viola 20:38, 13 kwi 2015

O to i ja się na setkę załapałam Aniu, następnych pięciu setek w tym sezonie w zdrowiu i radości I moje skromne kwiatki dla Ciebie

jona 20:40, 13 kwi 2015

Mala_Mi napisał(a)

Tą zapomnianą posadziłam w ogrodzie i zobaczymy czy się ukorzeni.. ukorzeniam dla Ciebie, w wolnej chwili naprodukuję ci kolejnych sadzonek i gdzieś poutykam, chyba, że masz miejsce u siebie to ci podeśle. Tylko będziesz musiała pilnować podlewania puki się nie ukorzeni. A potem to ich nic nie ruszy. Pancerna roślina.

Mogę prosić o dokładniejsze informacje na temat rozmnażania rumianek? Kiedy pobierać sadzonki? Jak ma ona wyglądać? Czy można do doniczki czy od razu do ziemi?
Mam jeden krzaczek i przylatuje do niej dużo motyli, więc chętnie bym go rozmnożyła
Madzenka 20:42, 13 kwi 2015

Tulipanki emperor są i u mnie, uwielbiam je.
Najtrudniejsze pytania Muminka Notus, będe się szkolić na korkach u Ciebie coby za ileś lat podołać zadaniu.... Dlaczego chmura nie spada...
Viola 20:44, 13 kwi 2015

Madzenka napisał(a)
Tulipanki emperor są i u mnie, uwielbiam je.
Najtrudniejsze pytania Muminka Notus, będe się szkolić na korkach u Ciebie coby za ileś lat podołać zadaniu.... Dlaczego chmura nie spada...

Czasami spada dzisiaj u mnie spadła