Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kulą w płot

Kulą w płot

Psiamama 08:34, 18 lip 2016

Hej dziewczyny dzięki dziś będę po pracy sadzić jak mnie najdą wątpliwości to pewnie pomożecie. Mam 2 kulki i jednego bukszpana do uformowanua, hameln i trawki no name ale chyba stipy na moje oko. Wczoraj posadziłam hosty pod świerkiem. Lawirowanie między korzeniami było wyzwaniem. Poradźcie co posadzić za hostami żeby chwastowisko za płotem trochę przyysłonić. Pęcherznica da radę?
Na szybko rano cyknęłam jeszcze to słabo wygląda

Zana 09:58, 18 lip 2016

A ile masz tam miejsca z tyłu? Może tam wąskie cisy jako zielone tło całoroczne? Pęcherznice jako tło dla host jakoś mi nie ten teges.
Ja bym z tymi hostami jeszcze w prawo poleciała, w sensie jeszcze bym dosadziła jakieś, tak wiesz, z rozmachem
MirellaB 10:13, 18 lip 2016

Nowego miejsca na nasadzenia zazdroszczę.
Hosty lubią cień?
Psiamama 12:54, 18 lip 2016

Zana napisał(a)
A ile masz tam miejsca z tyłu? Może tam wąskie cisy jako zielone tło całoroczne? Pęcherznice jako tło dla host jakoś mi nie ten teges.
Ja bym z tymi hostami jeszcze w prawo poleciała, w sensie jeszcze bym dosadziła jakieś, tak wiesz, z rozmachem

He he Anula kiepsko to wygląda wiem Jest tam jeszcze drugi świerki i trochę miejsca do posprzątania... Tragiczne miejsce. Stoją kubły i docelowo będzie garaż ale w tym roku się nie wyrobimy. Więc tam za bardzo nie ma co machać ale masz rację tam powinno być gęsto.
Psiamama 12:56, 18 lip 2016

MirellaB napisał(a)
Nowego miejsca na nasadzenia zazdroszczę.
Hosty lubią cień?

Mirella tego miejsca mi nie zazdrościsz uwierz mi Hosty podobno wolą cień. Te żółciutkie słonko mi paliło.
Toszka 13:09, 18 lip 2016

Psiamama napisał(a)
Hej dziewczyny dzięki dziś będę po pracy sadzić jak mnie najdą wątpliwości to pewnie pomożecie. Mam 2 kulki i jednego bukszpana do uformowanua, hameln i trawki no name ale chyba stipy na moje oko. Wczoraj posadziłam hosty pod świerkiem. Lawirowanie między korzeniami było wyzwaniem. Poradźcie co posadzić za hostami żeby chwastowisko za płotem trochę przyysłonić. Pęcherznica da radę?
Na szybko rano cyknęłam jeszcze to słabo wygląda

Pęcherznica w cieniu nie da rady, ale radę dadzą (z wielką wdzięcznością) kaliny, hortensje ogrodowe (jesli się zdecydujesz to kupuj TYLKO nowe odmiany kwitnące na jednorocznych pędach - polecam z serii "You&Me" lub "Forever".
Pomiędzy hostami posadziłabym klonik japoński.
anbu 20:07, 18 lip 2016

Aguś chciałaś zdjęcia buka pendula - podnoszonego. Myślę, że operacja na Grujeczniku też wyjdzie
Daj znać to zdjęcia usunę.

Psiamama 08:55, 24 lip 2016

Toszka napisał(a)

Pęcherznica w cieniu nie da rady, ale radę dadzą (z wielką wdzięcznością) kaliny, hortensje ogrodowe (jesli się zdecydujesz to kupuj TYLKO nowe odmiany kwitnące na jednorocznych pędach - polecam z serii "You&Me" lub "Forever".
Pomiędzy hostami posadziłabym klonik japoński.

Toszko dziękuję zapisałam odmiany hortensji, piękne są.
Psiamama 08:59, 24 lip 2016

anbu napisał(a)
Aguś chciałaś zdjęcia buka pendula - podnoszonego. Myślę, że operacja na Grujeczniku też wyjdzie
Daj znać to zdjęcia usunę.

Aniu kochana dziękuję za pamięć. Będę pętać mojego grujecznika Czyli podciągnąć do oporu i unieruchomić. Mam nadzieję że nie połamię
Psiamama 09:06, 24 lip 2016

Moją brzózkę dziś w oczach zaczęły pożerać żółte gąsienice. Zdążyły obeżreć całą gałązkę. Nie liczyłam ale zebrałam ich z 20 szt. Opryskałam na robale nie wiem czy wystarczy.

Dobrze że byłam w domu bo do wieczora zostałby pień