Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu » Edycja postu

Wszystkiego po trochu

Magara 23:05, 29 kwi 2025

mirkaka napisał(a)

Czytałam jak się z tą jego cechą zmagasz, ale dla pocieszenia to chyba lepsze niż tak typ co wszystko robi byle jak i na odwal się. Ja tam wolę perfekcjonistę

No nie wiem
Dziś fundament do szklarni był CEKOLOWANY Powoli wymiękam
Być może za rok powiem, że było warto, żeby wszystko było zrobione na tip-top, ale na chwilę obecną mam trochę dość tego cyzelowania szczegółów Tym bardziej, że w tym roku mam wyjątkowo udane sadzonki i za chwilę to już naprawdę nie będę miała pomysłu co z nimi zrobić
mirkaka 14:14, 02 maj 2025

LIDKA napisał(a)
Ja nie mam bajzlownika wcale. Mój M jest bardzo uporządkowany i każda rzecz musi mieć swoje miejsce. Jak przyjedzie Kora to codziennie pyta kiedy worki znikną.
Czasem ten perfekcjonizm męczy. Ale w sumie to lubię chyba.

Dzięki temu otoczenie wygląda jak wygląda.

No ja jednak muszę mieć bajzlownik,
mirkaka 14:15, 02 maj 2025

Roocika napisał(a)
O a mój dla odmiany nieperfekcyjny myśliciel... Bałagan robi wszędzie, już od dawna nie mam siły, wszędzie gdzie się nie obejrzę coś leży... w dodatku jak ma coś robić to myśli i myśli i sezon się kończy i tyle

Taki bałagan w trakcie roboty to i mój robi ale ja też, potem łażę po całym ogrodzie i szukam łopaty, sekatora..itp
mirkaka 14:17, 02 maj 2025

Ewa777 napisał(a)
Też jestem ciekawa ziemianki. Co będziesz w niej trzymać?
Warzywnik bardzo mi się podoba. Taki elegancki

będę trzymać w niej ekologiczne buraki, marchew, ziemniaki, może jeszcze seler, jeździmy do takiego ekologicznego rolnika i kupujemy, potem z buraków robimy zakwas i pijemy całą zimę
mirkaka 14:25, 02 maj 2025

Magara napisał(a)

No nie wiem
Dziś fundament do szklarni był CEKOLOWANY Powoli wymiękam
Być może za rok powiem, że było warto, żeby wszystko było zrobione na tip-top, ale na chwilę obecną mam trochę dość tego cyzelowania szczegółów Tym bardziej, że w tym roku mam wyjątkowo udane sadzonki i za chwilę to już naprawdę nie będę miała pomysłu co z nimi zrobić

To fakt, trochę przegina, też bym wymiękała
Ale może jeszcze tydzień wytrzymasz z sadzonkami w domu, ma być znów zimno, chyba teraz to będą zimni ogrodnicy, ma być w nocy 1 st chyba w poniedziałek, oby nie było przymrozków.
Moje sadzonki też już wysokie, zaczynam dostrzegać że się męczą w małych doniczkach, do większych już nie przesadzę, czekam jeszcze ten tydzień i rozkładam folię.
Tylko że ja mam jeszcze pomidory gruntowe i papryki, i z nimi muszę jeszcze poczekać w domu bo nawet za tydzień będzie jeszcze za zimno dla nich Póki co podlewam biohumusem do warzyw i pomidorów, może namoczę kompost i tym zacznę podlewać? Też się kłopoczę
Kasya 15:21, 02 maj 2025

mirkaka napisał(a)

No ja jednak muszę mieć bajzlownik,

Ja tez
Ale chciałabym umiec nie miec
mirkaka 16:12, 02 maj 2025

Kasiu,
a oto moja piwniczka, dziura w ziemi pod domem, usytuowana jest pod eMa warsztacikiem, na nim też bajzlownik, zresztą obok też, ciągle tam sprzątam i nie mogę skończyć

Na spód musimy jeszcze kupić jakiś tłuczeń, żeby oddzielić od ziemi

dla polepszenia widoków magnolia Daphne , kocham ją ma przesłonić trochę widok na blok który ostatnio został wybudowany

mirkaka 16:13, 02 maj 2025

mirkaka 16:16, 02 maj 2025

Wczoraj zaczęłam rozwozić własny kompost , Magara, strasznie ciężka robota, teraz wiem jak się umordowałaś przy swoim, ja na razie rozwiozłam tylko część

i całość po strzyżeniu i kancikowaniu

mirkaka 16:18, 02 maj 2025

kwitną jeszcze

i zaczyna pierwszy raz po trzech latach kamasja, jak jej zagroziłam wywalenie