Ha, za to dłużej będziesz miała wiosnę. Ja też jestem na górce A te co wyszły tak ładnie to są pod domem od strony południowej. Krokusy które posadziłam pod azaliami jeszcze nie wychodzą.
Ewa powiedz mi kiedy można skrętniki rozsadzać. Ciągle jeszcze czekam bo wydaje mi się że są za małe, poza tym rosną bardzo nierówno, niektóre dopiero teraz zaczęły wypuszczać młode roślinki. Czy myślisz że mogę te większe oddzielić czy czekać aż wszystkie z danego listka będą większe?
a to miniaturowy fiołek od Ciebie, przyjął się i pięknie już rośnie
Moje dwa też się w nie kulają, obgryzają . Chronię ją taką siatką metalową. Wkurza mnie to bo nie jest już taka ładnie ale wolę tak niż mieć ją wygniecioną
Może pod koniec lata? Zależy jak szybko będą rosnąc i czy ich nie przeleję bo wtedy podobno padają.
Dzisiaj wysiałam stipę, werbenę i rozplenicę rubrum.
Zostalo mi jeszcze szałwia jednoroczna, odętka wirginijska, złocień różowy, rozplenica jednoroczna, i pomidorki . Nie wiem kiedy tą resztę wysiać? Może mi podpowiesz Agatko
Ja nie Adatka ale ... Rozplenica NN ode mnie w połowie marca Pomidory koktajlowe też a te tradycyjne można już siać Szałwia omszona z tego co pamiętam powoli rośnie więc można teraz
Mam pytanie odnoście cięcia róż Kiedy przycinasz swoje ?