Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu » Edycja postu

Wszystkiego po trochu

AgataP 09:15, 06 mar 2016

Szybko weszłam na Twój wątek bo wystraszyłaś mnie mrozami, o których pisałaś u Andy. Patrzę na prognozę długoterminową i nawet -1 stopnia w nocy nie ma.
Ja też widziałam u Bożenki akcję hortensje i zamierzam ciąć.
Jak tylko pogoda się poprawi, bo na razie pada.
Powiedz mi Mirka w ziemi z domieszką piasku je sadziłaś?
A teraz lecę obejrzeć Twój wątek od początku...
mirkaka 10:04, 06 mar 2016

AgataP napisał(a)
Szybko weszłam na Twój wątek bo wystraszyłaś mnie mrozami, o których pisałaś u Andy. Patrzę na prognozę długoterminową i nawet -1 stopnia w nocy nie ma.
Ja też widziałam u Bożenki akcję hortensje i zamierzam ciąć.
Jak tylko pogoda się poprawi, bo na razie pada.
Powiedz mi Mirka w ziemi z domieszką piasku je sadziłaś?
A teraz lecę obejrzeć Twój wątek od początku...

Oby Twoja prognoza się sprawdziła
Witaj u mnie zapraszam do zwiedzania wątku
Patyczki mam w podłożu z 2/3 piasku 1/3 lekkiej ziemi. Dodałam też specjalnego nawozu do ukorzeniania, a końcówki zanurzyłam w ukorzeniaczu do półzdrewniałych bo innego nie miałam. Postawiłam na kaloryferze który jest delikatnie ciepły 3 godz z rana. Podobno lepiej się ukorzeniają jak podłoże jest ciepłe . O sukcesach jeśli będą opowiem.
AgataP 10:37, 06 mar 2016

Dobrze, ja też tak zrobię )

Mirko, pamiętasz nazwę tego niebieskiego floksa? Mam chęć jeszcze na takiego
mirkaka 12:25, 06 mar 2016

AgataP napisał(a)
Dobrze, ja też tak zrobię )

Mirko, pamiętasz nazwę tego niebieskiego floksa? Mam chęć jeszcze na takiego

O jakiego floksa Ci chodzi? mojego niebieskiego? Niestety kupowany dawno bez nazwy.
AgataP 19:06, 06 mar 2016

Mirko pytanie mam jeszcze do Ciebie, ale u mnie na wątku odnośnie powojników, będę wdzięczna za odpowiedź
makkasia 09:59, 07 mar 2016

ja zdjęłam osłony z róż miesiąc temu - tak mnie denerwowały te białe woale ...na razie wyglądają dobrze - mam nadzieję, że prognozy z mrozem się nie sprawdzą.
Trzymam kciuki za patyczki.
mirkaka 16:56, 07 mar 2016

makkasia napisał(a)
ja zdjęłam osłony z róż miesiąc temu - tak mnie denerwowały te białe woale ...na razie wyglądają dobrze - mam nadzieję, że prognozy z mrozem się nie sprawdzą.
Trzymam kciuki za patyczki.

Tak, te osłony nie wyglądają najlepiej, ja też się męczę, ale jeszcze trochę wytrzymam Jak miną te zapowiadane marcowe mrozy to zdejmę.
A mimo osłon to Eden Rose i tak nie wygląda dobrze, już widzę że sporo przemarzło, będę musiała ciąć mocniej niż zeszłego roku. Pastelli wcale nie okrywałam i bardzo przemarzła, szkoda a myślałam że da radę.
Margo 20:36, 07 mar 2016

Wypatrzyłam dziś u siebie kwitnące krokusy, jutro zabiorę się za cięcie hortensji . Wogole dziś był piękny dzień i trochę popracowalam w ogrodzie. Muszę zrobić miejsce na różyczki, Bo pewnie niedługo przyjadą a ja jeszcze sporo pracy z przesadzaniem i zrywaniem darni mam.
Przeczytałam cały wątek, i zachwyciłam się Twoim ogrodem. Jest dojrzały i piękny o każdej porze roku. No i ważnych informacji sporo. Jutro polecę zerwać nasiona jeżówki i władzę do doniczki, może coś wyrośnie
mirkaka 22:07, 07 mar 2016

Margo napisał(a)
Wypatrzyłam dziś u siebie kwitnące krokusy, jutro zabiorę się za cięcie hortensji . Wogole dziś był piękny dzień i trochę popracowalam w ogrodzie. Muszę zrobić miejsce na różyczki, Bo pewnie niedługo przyjadą a ja jeszcze sporo pracy z przesadzaniem i zrywaniem darni mam.
Przeczytałam cały wątek, i zachwyciłam się Twoim ogrodem. Jest dojrzały i piękny o każdej porze roku. No i ważnych informacji sporo. Jutro polecę zerwać nasiona jeżówki i władzę do doniczki, może coś wyrośnie

Dziękuję Gosiu za miłe słowa
Różyczki to najważniejsze rośliny w ogrodzie, muszą być A dużo masz ich u siebie? Jakie zamówiłaś? Pochwal się trochę
Ja dzisiaj niestety nie dałam rady wyjść, ale posiałam resztę nasion.
Krokusy u mnie jeszcze nie pokazały kolorków ale cebulice już kwitną
Bogdzia 00:10, 08 mar 2016

Margo napisał(a)

Też mam takie samo zdanie o ogrodzie Mirki, zawsze piekny.