Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu » Edycja postu

Wszystkiego po trochu

makkasia 09:19, 14 cze 2016

mirkaka napisał(a)
Witajcie, w weekend nie udało nam się skosić trawy więc na zdjęciach będzie wyglądać trochę poczochrana

]

taras

Mirko co do za ślicznota ta niziutka z dużymi kwiatami?
Masz takie róże, że aż dech zapiera. Twój Charles ma zupełnie inny kolor niż mój zresztą on ma skłonności do niestabilnego koloru. W tamtym roku miał u mnie nawet cytrynowo żółte, teraz jest ogniście pomarańczowy u Ciebie ma ten kolor jaki lubię ni to róż ni to morela To jest jeden krzak, który pokazujesz?
ściskam
olga80 09:23, 14 cze 2016

Trawa piękna zielona i to najważniejsze Najbardziej jednak przykuwają uwagę piękne róże
laurowisnia 09:51, 14 cze 2016

Rozbujały te róże u Ciebie, że hej! Chyba troszkę wcześniej niż u mnie.
Drewutnia z białą różą bardzo fajnie wygląda, przy ścieżce są te szałwie co siałaś?
Widziałam fotki ze spotkania, na pewno miło było porozmawiać o zielonym z innymi ogrodowomyślącymi.
mirkaka 10:02, 14 cze 2016

Dorota123 napisał(a)
Róża AUSfather, jak brzmi jej druga nazwa? nie mogę znaleźć. Cy to będzie Charles Austin? Poprosiłabym o potwierdzenie u mnie, żeby mi nazwa nie umknęła.

Pooglądałam Twoje róże, są piękne, ja nie mam doświadczenia z różami , czy Ty tą różę mocno przycinasz, ja swoją tylko lekko skorygowałam wiosną.

Dorotko, chyba nawet u Ciebie pisałam o tej róży że Ausfather to inaczej Charles Austin, to synonimy. Ojciec Dawida Austina miał na imię Charles. Nazwa jest dla upamiętnienia ojca hodowcy róż -Charlsa Austina.

Te różę mam dopiero ok 3-4 lat może 5. Nie pamiętam dokładnie. Tnę ją dość słabo, tzn ok o,5 - 0,8 m. pędy które wyrosły w drugiej połowie lata bardzo długie, okrywam starannie na zimę i kulkuję na wiosnę. Mam właśnie u niej taki pęd jeden który ma już dwa lata, jest pociągnięty w poziomie i dlatego ta róża wygląda tak okazale na szerokość.
mirkaka 10:06, 14 cze 2016

Ewa777 napisał(a)
Mirka miałabym pięknie skoszony trawnik. Ale ja przyjechałam Mąż już szedł z kosiarką, ale nie kosił, żeby nam nie przeszkadzać w rozmowie
Mirko, nie masz co się wstydzić drewutni. Bardzo jest pomysłowa, praktyczna i ładna A teraz jest jeszcze pergolą dla róży

No tak, byłby skoszony a teraz muszę czekać do soboty na koszenie.
Drewutnia dopiero teraz jak trochę jest przystrojona kwiatami nabrała jakiegoś wyglądu Poprzednio wyglądała przygnębiająco. Szkoda tylko że Lykkefund kwitnie tylko raz, nie powtarza kwitnienia.Muszę tam jeszcze coś wymyślić aby było ładnie cały sezon
mirkaka 10:28, 14 cze 2016

makkasia napisał(a)

Mirko co do za ślicznota ta niziutka z dużymi kwiatami?
Masz takie róże, że aż dech zapiera. Twój Charles ma zupełnie inny kolor niż mój zresztą on ma skłonności do niestabilnego koloru. W tamtym roku miał u mnie nawet cytrynowo żółte, teraz jest ogniście pomarańczowy u Ciebie ma ten kolor jaki lubię ni to róż ni to morela To jest jeden krzak, który pokazujesz?
ściskam

Kasiu, tak to jeden krzak Charlesa Post wcześniej pisała Dorotce o kulkowaniu tej róży.
Charles charakteryzuje się tym że kwiaty ma bardzo zmienne. Na początku po otwarciu są intensywnie pomarańczowe potem w miarę dojrzewania trochę bledną i różowieją.Mnie na początku bardzo to wkurzało, nie podobało mi się to blednięcie kwiatów. Teraz jak jest większa masa kwiatów bardzo sobie cenię tę cechę, dodaje to takiej lekkości i porcelanki Na dodatek pachnie cudnie

Te dwie niskie różyczki które Ci się podobają Chippendale. Róża z mojego aaatarka .
Bardzo polecam wszystkim tę różę , jest zdrowa, pięknie się rozkrzewia, ma piękne kwiaty też na początku bardzo intensywnie brzoskwiniowe potem różowieją. Pełne nie zwieszają główek. No cudo które trzeba mieć w ogrodzie i to nie w jednej sztuce ale co najmnie dwie

Kasiu dla Ciebie Cippendale

mirkaka 10:32, 14 cze 2016

A tu zmienny Charles Austin, kwiaty w różnych fazach mają różne barwy

mirkaka 10:37, 14 cze 2016

olga80 napisał(a)
Trawa piękna zielona i to najważniejsze Najbardziej jednak przykuwają uwagę piękne róże

Teresko, trawa niestety już przysycha, nie daję rady podlewać, susza u nas straszna.
Róże , no cóż wiem że piękne
mirkaka 10:40, 14 cze 2016

laurowisnia napisał(a)
Rozbujały te róże u Ciebie, że hej! Chyba troszkę wcześniej niż u mnie.
Drewutnia z białą różą bardzo fajnie wygląda, przy ścieżce są te szałwie co siałaś?
Widziałam fotki ze spotkania, na pewno miło było porozmawiać o zielonym z innymi ogrodowomyślącymi.

Agatko, niektóre już rozbujały a inne jeszcze w pąkach. tak jakoś nierówno w tym roku.
Tak to są te szałwie które siałam z własnych nasionek. One wyglądają tak samo jak ta pospolita szałwia czerwona tylko kolor mają inny, fajny
Dorota123 16:10, 14 cze 2016

mirkaka napisał(a)

Dorotko, chyba nawet u Ciebie pisałam o tej róży że Ausfather to inaczej Charles Austin, to synonimy. Ojciec Dawida Austina miał na imię Charles. Nazwa jest dla upamiętnienia ojca hodowcy róż -Charlsa Austina.

Te różę mam dopiero ok 3-4 lat może 5. Nie pamiętam dokładnie. Tnę ją dość słabo, tzn ok o,5 - 0,8 m. pędy które wyrosły w drugiej połowie lata bardzo długie, okrywam starannie na zimę i kulkuję na wiosnę. Mam właśnie u niej taki pęd jeden który ma już dwa lata, jest pociągnięty w poziomie i dlatego ta róża wygląda tak okazale na szerokość.

Dziękuję za odpowiedź, moja róża ma bardzo grube i sztywne pędy. Nie ma mowy, żeby dały się przygiąć. Nie okrywałam jej na zimę.