Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu » Edycja postu

Wszystkiego po trochu

olga80 13:17, 18 cze 2016

Zachwycam się różami masz ich przy tarasie bardzo dużo przyjemnie pić kawkę w takim towarzystwie. Polecasz różę Chippendale muszę sobie taka sprawić u mnie jeszcze sporo miejsca do zagospodarowania
Ewa777 15:45, 18 cze 2016

Jednak te wirusy na różach się zdarzają
Jak tam u Ciebie nie ma strat po wczorajszej wichurze wieczornej?
mirkaka 15:22, 19 cze 2016

Anusia napisał(a)
Herbaciane róże piękne. Lata doświadczeń z różami masz a ja dopiero zaczynam.
Powojniki i hortensje, ładne zestawienie. U mnie powojniki jeszcze trochę i będą też kwitły. Mam je trzci rok i drugi raz je przesadziłam. Mam nadzieję, że to ostatnia przeprowadzka. Posadziłam je z różami.

No i jak Ci się powojniki sprawują po przesadzeniu, bo u mnie jak przesadzam starsze to po przesadzeniu są słabsze, chyba tego nie lubią. Powojniki z różami oczywiście też mam, to bardzo dobre zestawienie
mirkaka 15:24, 19 cze 2016

Bogdzia napisał(a)
Piękne masz róze ale Twój ogród wogóle jest piękny.

Dziękuję Bogdziu, takie słowa od Ciebie to bardzo miło usłyszeć, a właściwie przeczytać
mirkaka 15:25, 19 cze 2016

paniprzyroda napisał(a)
Podziwiam róże, herbaciane szczególnie, bo u mnie młode jeszcze. U Ciebie dojrzałe egzemplarze, piękne

Róże w tym kolorze pokochalam pod wpływem mojej siostry, dawniej lubiłam tylko różowe
mirkaka 15:26, 19 cze 2016

olga80 napisał(a)
Zachwycam się różami masz ich przy tarasie bardzo dużo przyjemnie pić kawkę w takim towarzystwie. Polecasz różę Chippendale muszę sobie taka sprawić u mnie jeszcze sporo miejsca do zagospodarowania

O jak sporo miejsca to masz pole do popisu, aż zazdroszczę, tyle roślin można kupić
mirkaka 15:43, 19 cze 2016

Ewa777 napisał(a)
Jednak te wirusy na różach się zdarzają
Jak tam u Ciebie nie ma strat po wczorajszej wichurze wieczornej?

Ewa u mnie wichura poczyniła sporo strat, mnóstwo kwiatów róż poobrywanych, wyłamane pędy różane a najbardziej ucierpiala wiśnia którą wiatr przewrócił, na szczęście na trawnik pomiędzy dwiema rabatami różanymi. Ale mój mąż postanowił ją uratować i podparł kołkiem, zobaczymy czy przeżyje

Tu dwie misy kwiatów oberwanych przez wichurę

przewrócona wiśnia

Ewa777 16:02, 19 cze 2016

O, rany! Gdyby nie zdjęcie, to bym nie uwierzyła! Takie wielkie drzewko wyrwała wichura! Martwiłam się o moje ambrowce jak widziałam jak nimi szarpie, ale udało się bez większych strat.
Joku 16:50, 19 cze 2016

Szkoda tej wiśni, duża już (zwykła do jedzenia czy ozdobna? ). Mam nadzieję że da się ją uratować.
zbigniew_gazda 17:58, 19 cze 2016

Współczuję. Szkoda i wiśni i róż.