Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu » Edycja postu

Wszystkiego po trochu

mirkaka 08:33, 24 cze 2016

White Meillandina

Ingrid Bergman, oczywiście kolor rzeczywisty dużo ciemniejszy

Linkoln, również kolor rzeczywisty ciemniejszy

Flora Romantica , nie okryłam jej na zimę i bardzo mi przemarzła, lenistwo nie popłaca

Eden Rose, ta mimo okrycia przemarzła ale ładnie odbiła

Stephanie Baronin zu Guttenberg

mirkaka 08:45, 24 cze 2016

Princess Margareta Crown

Buff Beauty, kolejny raz przesadzana

cudnie pachnąca NN

Marselisborg

Pastella

Bonica

Elfe

mirkaka 08:58, 24 cze 2016

Red Leonardo da Vinci

Bukavu

No i szersze ujęcie tej rabaty

LyraBea 10:20, 24 cze 2016

Niemal czuję ten zapach przechadzając się po Twoim ogrodzie. Jakąkolwiek różę nie posadzę w moim ogrodzie, zawsze będziesz mi przychodziła na myśl. Dla mnie jesteś królową róż (a taka niepozorna z Ciebie osóbka )
mirkaka napisał(a)

Ha, pomarańczowa mówisz?

Co jest, że ja też najbardziej zachwycam się rożami pomarańczowymi, herbacianymi i maści im zbliżonej. Czerwone najmniej mnie kręcą, ale to się zmieni, bo na rabatach czerwień przepięknie wygląda, więc pracuję nad sobą. Mam czas, bo rabata różana w odległym czasie. Póki co, w tym miejscu trawnik zmontowałam przecież po calości.
mirkaka napisał(a)
Bożenko, gdybyś zaglądnęła to pokazuję moją Anabelke

Wczoraj przycięłam pędy tegoroczne w moje hortensji ogrodowej o ok 1/3 . Ponoć jest to sposób aby byly bardziej rozkrzewione i niższe.
Z przyciętych pędów porobiłam sadzonki i zadołowałam. Jeśli się przyjmą to będę rozdawać chętnym z forum Część zadołowałam w ziemi rododendronowej a część w mojej glinie trochę rozluźnionej korą i kompostem.

A o to dawca

Swietnie Mireczko. Zawsze jest nadzieje, że jakaś sadzonka będzie miała wolę przeżycia. Ja wczoraj 5 najbardziej wiotkich pędów mojej Anabelki odłożyłam w ziemi. Przycisnęłam kamienie, patyczkiem umocowałam przyszłą sadzonkę żeby nie zapomnieć, że to celowy zabieg i czekam
mirkaka 14:06, 24 cze 2016

LyraBea napisał(a)
Niemal czuję ten zapach przechadzając się po Twoim ogrodzie. Jakąkolwiek różę nie posadzę w moim ogrodzie, zawsze będziesz mi przychodziła na myśl. Dla mnie jesteś królową róż (a taka niepozorna z Ciebie osóbka )

Co jest, że ja też najbardziej zachwycam się rożami pomarańczowymi, herbacianymi i maści im zbliżonej. Czerwone najmniej mnie kręcą, ale to się zmieni, bo na rabatach czerwień przepięknie wygląda, więc pracuję nad sobą. Mam czas, bo rabata różana w odległym czasie. Póki co, w tym miejscu trawnik zmontowałam przecież po calości.
Swietnie Mireczko. Zawsze jest nadzieje, że jakaś sadzonka będzie miała wolę przeżycia. Ja wczoraj 5 najbardziej wiotkich pędów mojej Anabelki odłożyłam w ziemi. Przycisnęłam kamienie, patyczkiem umocowałam przyszłą sadzonkę żeby nie zapomnieć, że to celowy zabieg i czekam

Królową, bez przesady, są na tym forum dziewczyny które mają znacznie więcej róż niż ja Ja niepozorna 172cm wzrostu

Mnie najpierw kręciły różowe, ale potem zakochałam się w tych pomarańczach, łososiach , herbatkach itp. Mam kilka czerwonych ale to raczej albo bordo, albo burgund albo malina. Czystej czerwieni nie mam i raczej mieć nie będę bo ciężko ją dopasować do całości, a i tak z tymi co mam to się nieźle namęczyłam gdzie je umieścić i czym podsadzić.
Anabelki to chyba łatwo się ukorzeniają w wodzie z patyczków na wiosnę, nie próbowałam ale chyba gdzieś mi się obiło o uszy
Ja tak przycisnęłam kamieniem jeden pokładający się pęd hortensji morning moonlight.
Ewik 15:08, 24 cze 2016

Rabata z malinami fajna ,masz ją w połcieniu czy w słońcu?
mirkaka 19:59, 24 cze 2016

Ewik napisał(a)
Rabata z malinami fajna ,masz ją w połcieniu czy w słońcu?

Słońce jest w południe, rano i po południu cień.
Joku 20:15, 24 cze 2016

mirkaka napisał(a)
Red Leonardo da Vinci

Bukavu

No i szersze ujęcie tej rabaty

Podoba mi się czerwony Leonardo. Ma kwiaty podobnej wielkości jak ten różowy (nie wiem czy masz)?
Co robi jako zadarniacz w centrum rabaty? Chodzi mi o ten zielony niski dywanik przed Bukavu.
Gardener27 23:20, 24 cze 2016

Mireczko zachwycam się Twoimi dorodnymi różami Eden rose to moja faworytka Kiedyś ja dorwę i będę miał u siebie Powiedź mi czy u Ciebie w tym sezonie są mszyce ? Nie wiem jakim cudem ale u mnie ich jak na lekarstwo a zupełnie nic owadobójczego nie stosowałem
Gardener27 23:20, 24 cze 2016

Miałem zapytać jeszcze czy rozplenica ode mnie załapała się na jakiejś fotce ?