Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kardowka

Kardowka

lena 18:57, 22 kwi 2015

Grujecznik tez juz fajnie wyglada.
lena 18:59, 22 kwi 2015

Zurawki odzyly

Luckaa 23:44, 22 kwi 2015

lena napisał(a)
jak sie nie powinno przesadzac drzew

https://www.facebook.com/NiesamowiteMaszyny/videos/809629155780500/?fref=nf

Za kare ile rasy odsta po głowie
Luckaa 23:45, 22 kwi 2015

lena napisał(a)
Zurawki odzyly

Jak nazywają się te zurawki?
ren133 23:51, 22 kwi 2015

Grujecznik jest posadzony bardzo blisko domu? czy to takie złudzenie? Jaki jest kolor liści wiosną i latem?
EwaG 11:39, 23 kwi 2015

Witaj, czy Twoje problemy dotyczą tego drzewa i obszaru pod nim?
Poprosze o zdjęcie bez cieni jeżeli się da, z troche bliższej odległości i na wprost (ale z otoczeniem).

Naprawdę zimuje u Ciebie trawa pampasowa? To znaczy czy ją masz czy planujesz dopiero.

lena napisał(a)
Trawnik 2 tygodnie po wertykulacji wraca do formy.
Lamaze 12:40, 23 kwi 2015

stworzyłaś cudowne miejsce, gratuluję!! Podziwiam i będę zaglądać.
lena 20:16, 23 kwi 2015

Luckaa napisał(a)

Jak nazywają się te zurawki?

Te zolte Lime Marmelade, te malinowe to zuraweczki Sweet Tea.
lena 20:18, 23 kwi 2015

Teraz ma listki mahoniowo-zielone, nie maja konkretnego koloru sa jak by dwukolorowe, sliczne, natomiast latem jeszcze nie wiem ale podobno caly czas sie przebarwia jak kameleon, jest posadzony z boku garazu okolo 2m.

ren133 napisał(a)
Grujecznik jest posadzony bardzo blisko domu? czy to takie złudzenie? Jaki jest kolor liści wiosną i latem?
lena 20:43, 23 kwi 2015

Bardzo dziekuje Ewo, ze do mnie odpisalas
Tak chodzi konkretnie o to miejsce, wiosna i latem jest lysawo, posadzililam trzmieline zeby zadranic to miejsce ale poki co rosnie wzdluz nie wszerz. Wiec jesli taki kierunek obrala wykorzystam ja do malego zywoplociku, widac dobrze sie tam czuje, poniewaz jest to pierwsza moja rabata z poprzedniego sezonu, na ktora nie mialam zbyt wielu funduszy i sadzilam to co mi przyszlo do glowy ot i taki mam teraz rezultat objasnie je:
Trzmielina Fortune'a Emerald'n Gold rosnie w 2 rzedzach na przemian z trzmielina Fortune'a 'Emerald Gaiety
po bokach chcialam Buki pendule ale to nie jest na moja kieszen Wiec w rezultacie mam 2 czeremchy purpurowe, watlej urody, ale licze ze gdy podrosna wypieknieja
posadziliam tu tez tulipany i lilie, stwierdzilam ze moze zrobie z niej rabate roslin cebulowych, a pozniej wpadalam na pomysl traw. Najwiekszy problem mam jesienia z grabieniem tu lisci wiec co mogloby tu rosnac, zebym mogla jesienia bez pesety usuwac tony lisci ?
Pampasowa przetrwala ale jeden okaz byly 3 dwie pozostale zgnily (dzis to odnotowalam.
I nie wiem juz sama co tu moze byc aby nawiazalo do reszty ogrodu?

EwaG napisał(a)
Witaj, czy Twoje problemy dotyczą tego drzewa i obszaru pod nim?
Poprosze o zdjęcie bez cieni jeżeli się da, z troche bliższej odległości i na wprost (ale z otoczeniem).

Naprawdę zimuje u Ciebie trawa pampasowa? To znaczy czy ją masz czy planujesz dopiero.