Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy song

Ogrodowy song

lojalna_ 11:19, 26 sie 2018

frezja napisał(a)
Jeszcze z jeżówkami w tle.

Ewka ale bujnie u Ciebie ! Pięknie. Ewciu czy ja mogę ciachnać borowki amerykańska dla zagęszczenia czy lepiej nie ruszać bo nie zaowocuje ?
frezja 16:52, 26 sie 2018

oliwka napisał(a)
Ewcia wpadam po długiej nieobecności. Mam pytanie, może głupie, ale czy ty wysiewasz jeżówki czy kupujesz gotowe sadzonki? Zapełnie nie mam z tym doświadczenia a chciałabym spróbować w nastepnym roku
Z nasion kochana . Kiedyś dostałam od jednej z ogrodniczanek i tak powtarzają. Zobaczę,czy nie mam gdzieś nasion . Dam Ci znać.
Kasiolaaa 17:16, 26 sie 2018

super jest w Bulgarii ale i u ciebie w ogrodku jezoweczki poezja
frezja 18:23, 26 sie 2018

lojalna_ napisał(a)

Ewka ale bujnie u Ciebie ! Pięknie. Ewciu czy ja mogę ciachnać borowki amerykańska dla zagęszczenia czy lepiej nie ruszać bo nie zaowocuje ?

Moje kupione na all. i dziwiłam się, że nie mają owoców. Sprzedający uspokoił mnie.

Joluś, zależy od tego, ile czasu rosną u Ciebie. Moje kupione w ub. sezonie (najczęściej dwuletnie w sprzedaży) nie owocowały jeszcze i cięcie prześwietlające wykonam dopiero w 4 - 5 roku. Zostawiamy wtedy 6 - 8 pędów głównych, silnie rosnących i wtedy uzyskamy duże owoce.
Czy Twoje miały już owoce ?

Dziękuję za pochwały ogrodu

frezja 18:32, 26 sie 2018

Kasiolaaa napisał(a)
super jest w Bulgarii ale i u ciebie w ogrodku jezoweczki poezja

Kasiu, byłaś to wiesz, że warto tam jechać Coraz bardziej popularny kierunek...znowu.

Jeżóweczki cieszą bardzo i długo zdobią; aż żal , że już kończą. Wczoraj zakupiłam roślinkę o nazwie Angelonia. Zapewniano mnie, że to bylina i zobaczę, jak będzie z jej przechowaniem. Wyczytałam, że muszę wykopać na zimę.
Kasiolaaa 18:54, 26 sie 2018

a ja dzisiaj chcialam dokupic jezowki i nie bylo ani jednej za to kupilam 4 trawki carex
frezja 19:05, 26 sie 2018

Kasiolaaa napisał(a)
a ja dzisiaj chcialam dokupic jezowki i nie bylo ani jednej za to kupilam 4 trawki carex

Carexy, warto...
lojalna_ 11:02, 27 sie 2018

Ewciu kupiłam z owocami ale takie dziury porosly. Coś mi mowi intuicja żeby nie ruszać bo pędy młodziutkie ech chyba zostawię z ciężkim sercem

Kochana a czego Ty niby nie potrafisz bo w ogrodzie masz tak bujnie i ślicznie . Miłego dnia ♥
frezja 19:54, 27 sie 2018

lojalna_ napisał(a)
Ewciu kupiłam z owocami ale takie dziury porosly. Coś mi mowi intuicja żeby nie ruszać bo pędy młodziutkie ech chyba zostawię z ciężkim sercem

Kochana a czego Ty niby nie potrafisz bo w ogrodzie masz tak bujnie i ślicznie . Miłego dnia ♥
Ponoć pierwsze owoce należy usunąć. Słusznie...nie ruszaj jeszcze. Jola, jakie dziury ??
frezja 09:51, 06 wrz 2018

Rozchodniki...ich czas