Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Agduli

Ogród Agduli

AGDULA 21:49, 23 lut 2016

Ostatnio zbieram kwiaty doniczkowe na parapetach
Wrzucam fotkę kuchennego parapetu
Najbardziej jestem zadowolona z Guzmani, same z rosliny matecznej się u mnie wyhodowały

MirellaB 05:35, 24 lut 2016

zabaewa napisał(a)
Mirelko - wiosną ścinasz suszki prawie do zera. Odbija od korzeni. Potem po przekwitnięciu ścinasz do połowy (powiedzmy) i wtedy kwitnie drugi raz. I tak w kółko. Właściwie to bardziej tak jak szałwię się ją traktuje.

Ewa dzięki
Wydrukowałam
MirellaB 05:42, 24 lut 2016

Ale zdjęć - super

Ranniki są ślicznie, faktycznie mało rozkwitły od poprzedniego razu, ale i tak miło na nie popatrzeć.
Jak się zrobi cieplej to pewnie ruszą

Podziwiam za wysiewanie dalii, żeby się udało

Tujki fajnie masz podcięta, też mam takie trzy w przedogródku, które podcinam od dołu, bo psy je podpisują.
Na jaką wysokość masz podcięte?

Pięknie ukwiecony parapet

Mysza 08:14, 24 lut 2016

Dziękuję za zdjęcia kociomiętki
Gdzieś ją wysieję, koty bardo w niej leniuszkują.
Zaczeliscie działać w ogrodzie, ja wczoraj też i fajnie tak pogrzebać w roślinkach
Jedziesz na Gardenię??
Agania 08:18, 24 lut 2016

Nie do wiary, jak ci się to udało...rozmnożyć....piękne Guzmanie...ranniki masz...a sieweczki imponujące
AGDULA 22:49, 24 lut 2016

Gosiu, jesli pojadę to w sobotę. A Ty się wybierasz?

Agato, sama się dziwię, że tak mi ta guzmania wystartowała. Z reguły to kwiatów doniczkowych to nie mam ręki, choć ostatnio coś mi sie poprawiło nauczyłam się pamiętać o podlewaniu
tulucy 09:05, 25 lut 2016

AGDULA napisał(a)
jedna żółta śliwa, która ma wiecej mszyc niż owoców. W zeszłym roku przycieliśmy ją bardzo mocno, jeszcze dajemy jej szanse, ktore z każdym rokiem maleją... Bo mszyc jest na niej tyle ze aż kapie.. a to nie jest miłe

Przyszłam się przywitać temat śliwy też przerabiałam, wszystko pod nią i dookoła brudne i lepkie, śliwa 40 letnia w zasadzie nigdy nie formowana, wybujała na ładnych kilka metrów, nie do opryskania, a owoców na niej nic... Druga śliwa młodsza, wsadzona przeze mnie i m, cięta, opryskiwana, efekt taki sam, owoców nic, a mszyc tony... Pożegnałam się w sierpniu z tą wielką, teraz wiosną żegnamy drugą... Jeśli się zdecydujmemy jeszcze na śliwy, to kupię kolumnowe...
MirellaB 09:34, 25 lut 2016

Macham

U mnie słonecznie, ale zimno

Napiszesz jak wysoko masz podcięte tujki?
AGDULA 19:48, 25 lut 2016

tulucy napisał(a)

Przyszłam się przywitać temat śliwy też przerabiałam, wszystko pod nią i dookoła brudne i lepkie, śliwa 40 letnia w zasadzie nigdy nie formowana, wybujała na ładnych kilka metrów, nie do opryskania, a owoców na niej nic... Druga śliwa młodsza, wsadzona przeze mnie i m, cięta, opryskiwana, efekt taki sam, owoców nic, a mszyc tony... Pożegnałam się w sierpniu z tą wielką, teraz wiosną żegnamy drugą... Jeśli się zdecydujmemy jeszcze na śliwy, to kupię kolumnowe...

No właśnie tak jak piszesz. W sumie to mnie pocieszyłaś bo ja włąsnie niedawno swoją wyciałam i teraz mnie utwierdzasz w mojej decyzji.
Muszę zobaczyć te kolumnowe o ktorych mówisz, bo jeszcze nie widziałam takich
AGDULA 19:50, 25 lut 2016

MirellaB napisał(a)
Macham

U mnie słonecznie, ale zimno

Napiszesz jak wysoko masz podcięte tujki?

W sobote pójde do ogrodu to zmierzę. Teraz jak wracam to już ciemno i zimno
A rano to ledwo do pracy zdążę, więc na ogród o tej porze roku nie wychodzę i świcie