chemiqs
10:43, 15 maj 2015

Witam serdecznie wszystkich.
Chciałbym pokazać swoją nowo-kupioną działkę ROD i skorzystać z waszej fachowej wiedzy. Kupiłem działkę jakieś 2 tygodnie temu, a że nigdy nie miałem działki to totalnie się na tym nie znam i w ogóle nie odróżniam roślin, krzewów i innych tego typu rzeczy. TOTALNY LAIK.
Chciałbym to zmienić i ciut podszkolić się przy Was, abyście pomogli mi w delikatnym zagospodarowaniu mojego obiektu.
Na razie wrzucam zdjęcia te które zrobiłem i od razu zasadnicze pytanie. Jak nazywają się te "krzaczki", "krzewy", czy jak je tam nazwać.
Bardzo bym prosił o próbę identyfikacji tego co posiadam na działce.
Krzaczek nr1:
Krzaczek nr2:
Krzaczek nr3:
Drzewka nr3 (to chyba jakieś tuje
) :
Tak wygląda ogródek:
Z góry bardzo dziękuję za wszelką pomoc.
PS. polecicie możę jakąś literaturę? Czasopisma? A może tylko Nasze forum
?
Pozdrawiam.
chemiqs
Chciałbym pokazać swoją nowo-kupioną działkę ROD i skorzystać z waszej fachowej wiedzy. Kupiłem działkę jakieś 2 tygodnie temu, a że nigdy nie miałem działki to totalnie się na tym nie znam i w ogóle nie odróżniam roślin, krzewów i innych tego typu rzeczy. TOTALNY LAIK.
Chciałbym to zmienić i ciut podszkolić się przy Was, abyście pomogli mi w delikatnym zagospodarowaniu mojego obiektu.
Na razie wrzucam zdjęcia te które zrobiłem i od razu zasadnicze pytanie. Jak nazywają się te "krzaczki", "krzewy", czy jak je tam nazwać.
Bardzo bym prosił o próbę identyfikacji tego co posiadam na działce.
Krzaczek nr1:

Krzaczek nr2:

Krzaczek nr3:

Drzewka nr3 (to chyba jakieś tuje

Tak wygląda ogródek:

Z góry bardzo dziękuję za wszelką pomoc.
PS. polecicie możę jakąś literaturę? Czasopisma? A może tylko Nasze forum

Pozdrawiam.
chemiqs