Dlaczego chcecie się zażywopłotować dookoła? Rozumiem, że głównie dla zachowania prywatności, ale czy tuje to na pewno dobry pomysł?
Można powojniki posadzić przy siatce (w słonecznych miejscach), albo bluszcz (w cieniu).
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
Takie duże tuje można przesadzić ale pod warunkiem że z bryła I będziesz lał wodę tak aby nie były chwili bez wody Ja w lutym w zeszłym roku przesadzałam takie sisy I rosną ale dostają wodę zyczę sukcesów Ale zawsze lepiej takich okazów nie ruszać bo szkoda
Przecież to borówka amerykańska ,zdrowy pełen wartości dla dzieci owoc .Nie wyrzucaj jej, wyrwij chwasty, podsyp kwaśnym torfem , odzywką do borówki i dbaj o krzaczki .Dzieci będą miały za dwa tygodnie dojrzałe owoce .Koniecznie wyrwij chwasty i podlewaj obficie
Kochani słuchajcie,
Ostatnio sadziłem tuje 8 sztuk i chyba jedna coś się nie przyjęła. Możecie zerknąć na zdjęcie i podradzić co sie z nią stało i co zrobić?
pozdrawiam
Jeszcze jest zielona więc żyje podlewaj, ugnieć dobrze ziemię przy pniu, bo może kret trochę podkopał, a może miała najsłabszą bryłę. Jeszcze jest nadzieja, powodzenia