ścinam praktycznie kwiatostany żeby część liściowa została ale w tym roku był ścięty przy samej ziemi po gradobiciu w czerwcu
a teraz wygląda tak -
za różą bonica w lewo dwie kępy
Dzięki kochana ale znalazłam w necie, nawet nie drogo. Jeszcze się zastanawiam bo mam trochę Evergoldów. Nie wiem czy jest jakaś wielka różnica między ptasimi łapkami a carex Evergold. Może te pierwsze ciut mniejsze rosną
Pięknie Kamilko, szerokie kadry super po gradobiciu roślinki się pozbierały, jednak przyroda szybko potrafi się zregenerować tym bodziszkiem wspaniałym kusisz okropnie, jak go spotkam to się chyba skuszę bo mam dla niego nawet miejscówkę buziaczki
Kamila! Ależ terenu do ogrodniczkowania!
I fajne, zielone tło za płotem masz!
Superowe buszowisko na rabatach - chyba te ponad 2-miesięczne deszcze tak dały kopa roślinom. U mnie na niektóre rabaty nie mogę wejść taki gąszcz się stworzył
Widzę, że u Ciebie też bodziszek Rozanne zawitał. Piekny kolor. Trudno o niebieski kolor na rabatach teraz
A ta trawka ptasie łapki wpadła mi w oko. A jaka nazwa właściwa to sobie wygooglam coś o tej trawce
Myślałam że to selseria - u Joli na wątku widziałam i spodobała mi się bardzo. Bo tak nad trawkami dumam