Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Droga do spełnienia

Droga do spełnienia

Kawa 19:20, 07 paź 2016

Aaaa no ten slender miał troszkę ponad metr ładny gesty od dołu. Ale jeszcze cały zielony. Czy warto takiego kupić. Kosztował 100 zł
Malgosik 19:25, 07 paź 2016

Anda napisał(a)

Kolumnowy jest węższy i o wiele niższy ok. 4m wys na 1,5m. Bezodmianowy rośnie do 20m wys. i ok. 12 m szer.

ja czytałam że te kolumnowe ambrowce dużo wyższe rosną, 7-8 m
4 to coś za mało
nawet mi się wydawało że będą za wysokie dla Kamili, bo planuje 3 sztuki dość blisko siebie
jolanka 19:26, 07 paź 2016

Troche drogo Ale czasami warto dać więcej jeśli dobrze ukorzeniony i zdrowy. Szybciej będzie rósł i klopotów będzie mniej. Ja bym pewnie dała
anbu 19:27, 07 paź 2016

Ładny ten ambrowiec na zdjęciu
Moje ambrowce jeszcze całe zielone, nawet jak się nie przebarwią i tak je będę kofffać
Malgosik 19:27, 07 paź 2016

zoja napisał(a)

to ja się dołączę: świerk po cięciu wiosną młodych przyrostów - ja tylko tak ciachałam - robi się gęściutki - oczywiście z roku na rok

Asiu będzie wyglądał pieknie

cięłaś młode przyrosty?
dobrze to wygląda?????
bo ja tnę na przedwiośniu gałązki zeszłoroczne, zanim puszczą nowe,
potem pojawiają się nowe przyrosty, które zdobią cały sezon

Kawa buksów bym nie ruszała, bo to bardzo młode sadzonki, mogą mieć słabe korzonki. Najwcześniej wiosną bym je przesadzała.
Anda 19:34, 07 paź 2016

Malgosik napisał(a)

ja czytałam że te kolumnowe ambrowce dużo wyższe rosną, 7-8 m
4 to coś za mało
nawet mi się wydawało że będą za wysokie dla Kamili, bo planuje 3 sztuki dość blisko siebie

To zależy po ilu latach. Normalnie podawana wysokość w szkółkach ( tu u mnie, nie wiem jak w Pl) liczona jest na ok. 20 lat. W tym wypadku Slender Silhouette po 20 latach osiągnie ok. 4,5m. Ostateczna jego wysokość po kolejnych latach może dojść do 6-8m. Jego roczny przyrost to 20-40 cm.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 19:37, 07 paź 2016

Kawa napisał(a)
Aaaa no ten slender miał troszkę ponad metr ładny gesty od dołu. Ale jeszcze cały zielony. Czy warto takiego kupić. Kosztował 100 zł

U mnie w szkółce też dopiero zaczynaja się przebarwiać, ale są wyższe, czyli starsze.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Luki 20:05, 07 paź 2016

Widzisz ja tego ambrowca Slender szukam od jakiegoś czasu, chociaż nie specjalnie mi się śpieszy, ale właśnie jego rozmiary mnie kuszą najbardziej bo wielki ma nie być
Psiamama 20:21, 07 paź 2016

Ładny ten ambrowiec wg mnie cena fajna ja za mniejszego dałam więcej, ale dostałam chcicy i musiał pojechać ze mną
lojalna_ 20:24, 07 paź 2016

Macham tylko i lece sobie zrobic gorąca kąpiel )) a ambrowiec piekny bierz go !