Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Droga do spełnienia

Droga do spełnienia

Kawa 07:44, 17 lip 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Kawciu, jesteś pewna, że to Silvery? Moje mają węższe i mniej mięsiste listki. Ta trawka na tym zdjęciu rzeczywiście bardziej ID przypomina.
A pysznogłówki masz przepiękne.

Haniu dostalam jako silver i wierze ze to silvery
Mam id ubardzo sie obie trawki różnią
Pysznoglowki dziękują
Kawa 07:45, 17 lip 2017

kerii napisał(a)
Mówisz że ten silver to cień lubi, a duże to to rośnie w sensie jak wysokie?

Tak mu się przyglądnęłam jeszcze raz i zastanawiam się czy to moje co wczoraj wykopałam to czasem nie to samo az pójdę do ogrodu oblukać go
jeszcze nie wiem jakieduze bo u mnie pierwszy sezon zobaczymy
Kawa 07:47, 17 lip 2017

kaz742011 napisał(a)
Twoje tegoroczne ML większe od moich zeszłorocznych. Jeden rośnie w miarę, jeden zdechł, a dwa pozostałe wypierdki. Za tego co poszedł do ogródkowego nieba kupiłam stacjonarnie jedną sztukę. I ten to jest wypasiony . Mogłam poczekać i wszystkie takie kupić. Ale nie musiałam teraz, zaraz już. I mam nauczkę. Ciekawe czy w tym roku się rozbujają. Jak nie to je wywalę.

Unie ml pierwszy sezon. Zobaczymy czy im spasuje moja ziemia
Kawa 07:48, 17 lip 2017

paulina_ns napisał(a)
Kamis dzięki za zdjęcia silverow, piękne są tylko kurcze u mnie wszędzie patelnia, półcien to mam jak sobie parasolke rozloze anabelka powalila mnie przepiękna! Szkoda tylko,że takie wiotkie są. Ogólnie u Ciebie bardzo ładne widoczki, a miskanty może porządnie podlewaj, one suszy nie lubią.

Dzieki
Umniw wszystko podlewane ale niewszystkochce rosnąć
Kawa 07:49, 17 lip 2017

jolka napisał(a)
Hej Kami Jestem na bieżąco, jak najbardziej Nie zawsze napiszę, ale zawsze zerkam co słychać u Ciebie i u Pauli Anabell masz wielkie jak nie wiem co. U mnie też w tym roku dosyć się spisały, ale wydaje mi się, że Twoje są sporo większe Parzę ze zdziwieniem na silvery, mam takie coś bardzo podobne ale cały czas myślałam, że to IceDance. Muszę poczytać czym one się różnią. A pysznogłówki ... wow!! Robią wrażenie!
Miłej niedzieli Odpocznij sobie

Dzięki Jolus. Anabel sa śliczne sama sie zdziwilamze na pierwszy sezon sa takie ladne
Toszka 07:08, 18 lip 2017

Kawa napisał(a)
jeszcze nie wiem jakieduze bo u mnie pierwszy sezon zobaczymy

Czteroletnia, niedzielona kępka Silver Sceptre ma około 35cm wys. i tyle samo szerokości. Naokoło wypuszcza młode kępki. Rozłogi ma krótkie, 3-8cm. Wygląda to jakby kępki mężniały Bez problemu przyjmują się sadzonki z tych młodych kępek. Wystarczy odciąć przyrosty. Liść ID jest dwa razy szerszy i ma szeroki, zielony centralny pasek. Silver ma ten pasek węższy, a z upływem sezonu, na jesieni srebrny margines robi się dominujący.
Liście Silvera są malowniczo przewieszające się, fontannowe. ID stosunkowo mocno trzyma pion.

Silver może rosnąć i w pełnym słońcu. Jednak w półcieniu jest lepiej wybarwiony co wyraźnie widać późną jesienią. W cieniu i półcieniu bezproblemowo zimuje w praktyce nie ponosząc większych strat na urodzie co sprowadza się do tego, ze czasami w ogóle nie trzeba go ciąć na wiosnę.

Jak większość carexów trzeba chronić go przed ślimakami, które bardzo chętnie znoszą jaja w rozecie i są swoistym żłobkiem dla ślimaków. A te bardzo niszczą Silvera i powodują wiosenne wygniwanie.
iwka 11:31, 18 lip 2017

o silverach się dokształciłam, też mam pierwszy rok, ale juz widzę że za gęsto posadzone, będzie przeprowadzka

jak urlopik?
Kawa 12:45, 18 lip 2017

Toszko bardzo ci dziękuję za wyklad o silverach ja właśnie widzę szczególną roznice po układzie i grubości listków
Kawa 12:46, 18 lip 2017

Ivi urlopik taki ze zabiegana jestem
Lekarze biopsje itp...
Ale w piątek sie wybiwramna wypad z em. Będzie fajnie
Makusia 21:39, 18 lip 2017

Kamila matko święta! Biopsje? Coś złego ze zdrowiem u Ciebie?