Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W Kruklandii

W Kruklandii

Juzia 23:33, 20 wrz 2015

Margo napisał(a)
Fajny widoczek poglądowy na ogród
Kółko faktycznie idealne. Ja wiosna zrobiłam i obsadziłam kółko przy drzewku, a teraz jak poprawiałam kanciki to mi się jajo, albo i gorzej zrobiło. Poprawiasz kanciki "na oko" czy czyms znaczysz , że takie odealne koło masz ?

Kanciki zawsze na oko... ale nie powiem żeby idalnie było
Czasem za dużo się wytnie...czasem za mało
Juzia 23:35, 20 wrz 2015

Ewkakonewka napisał(a)
Juziek ktoś Ci powinien dzisiaj łopatę schować Nie wykopuj wszystkiego, zaczekaj na lepszy humor
Poprawy życzę szybkiej

Hahaha
Spoko....humor znośny, a carexy i tak bym wywaliła, bo nie lubię jak mi się coś rozłazi po ogrodzie bez pozwolenia
Madzenka 06:44, 21 wrz 2015

Czy coś więcej poza kołem napisałaś t róz? Bo sie cofnęłam 10 stron i niewiele z Twoich planów poznałam.

Kalinę jak bedziesz cięła to nie bedzie kwitła, bez kwitnienia brzydka, z kwiatami wielka i nieregularna. Gdy kwitnie piekna ale taka jest przez ok 2 tygodnie.
Mam w kącie ogrodu gdzie latem jej w ogole nie widac. Aktulanej ma 2 M wysokosci
siakowa 08:09, 21 wrz 2015

musze przysiąśc bo przeleciałam szybko a tu trzeba sie mocno skupić
przeczytałąm dokładnie i dalej nic ne wiem..o którym miejscu Ty teraz piszesz? i czemu wykopujesz wszytsie ziemozielone trawy ? Jak to nie chcesz zeby Ci sie rozłaziło jak chcesz busz...to na razie tyle pytań
Juzia 08:44, 21 wrz 2015

Madzenka napisał(a)
Czy coś więcej poza kołem napisałaś t róz? Bo sie cofnęłam 10 stron i niewiele z Twoich planów poznałam.

Kalinę jak bedziesz cięła to nie bedzie kwitła, bez kwitnienia brzydka, z kwiatami wielka i nieregularna. Gdy kwitnie piekna ale taka jest przez ok 2 tygodnie.
Mam w kącie ogrodu gdzie latem jej w ogole nie widac. Aktulanej ma 2 M wysokosci

Koło to dopiero w planach. Jeszcze o nim nie myślę.

Teraz muszę przenieść Alexandrę of Kent i Williama....no i muszę coś do nich dobrać.
Nie mam pojęcia co. Niby podobają mi się tylko różowe i purpury...ale to i tak za dużo do wyboru. W dodatku ta Princess brzoskwiniowa.... i teraz mi ciężko.
Nie wiem też czy nie zaszkodzi im towarzystwo wiecznie chorującego klona???? (mączniak)???

Z kaliny już zrezygnowałam. Kupię sobie za to jeszcze jednego Palibina
Juzia 08:56, 21 wrz 2015

siakowa napisał(a)
musze przysiąśc bo przeleciałam szybko a tu trzeba sie mocno skupić
przeczytałąm dokładnie i dalej nic ne wiem..o którym miejscu Ty teraz piszesz? i czemu wykopujesz wszytsie ziemozielone trawy ? Jak to nie chcesz zeby Ci sie rozłaziło jak chcesz busz...to na razie tyle pytań

No to tak...
Tu gdzie teraz mam róże (Princess i William) będą... hortki (niespodzianka! )

A róże przenoszę na drugą stronę ścieżki, tu gdzie jest klon.
Żwirek i ciurkadło zabieram i powiększam rabatę o półkole.... nie wiem czy na tej fotce widać, ale już jest zaznaczony zarys.

I oczywiście mam problem co dobrać do tych dwóch róż.

Wykopałam tylko Ice Dance i Silver Sceptre, bo się rozłażą.
Mam dużo innych turzyc, które się nie panoszą....plus żurawki też zimozielone
Chcę busz, ale nie jednogatunkowy. Na razie wypełniacze mam posadzone grupami, ale planuję to zmienić....kiedyś

Wyjaśniłam?
siakowa 09:01, 21 wrz 2015

taaak wyjasniłas czyli różanka bedzie na tle hortensji w półkolu którego jest zarys a czy róze beda dobrze wyglądały na takim tle?
Juzia 09:10, 21 wrz 2015

siakowa napisał(a)
taaak wyjasniłas czyli różanka bedzie na tle hortensji w półkolu którego jest zarys a czy róze beda dobrze wyglądały na takim tle?

No to teraz mnie zabiłaś
Nie wiem czy będą dobrze wyglądać...
Hortki chcę białe, to się z różami nie zleją.
siakowa 09:13, 21 wrz 2015

Juzia napisał(a)

No to teraz mnie zabiłaś
Nie wiem czy będą dobrze wyglądać...
Hortki chcę białe, to się z różami nie zleją.

ale horki potem zmieniają kolor nie? nie lepiej zrobić tam miks trawiasty i ewentualnie jeżówkialbo werbena a z przodu spokojnie zrobić różankę z trawami?
siakowa 09:16, 21 wrz 2015

ale same róże a zamiast tej reszty stipa https://lh4.googleusercontent.com/-YCEtCOpmTJE/UcxwsVFaCEI/AAAAAAAAHUo/Qh_PBs5bR48/s800/P1430148.JPG
a ana przodzie zimozielone trawki i jeszcze lawenda?