Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tam gdzie mgły i róże mieszkają...

Tam gdzie mgły i róże mieszkają...

grazyna_mich... 11:04, 15 cze 2011

witam , obejrzałam Twój ogród i widoki dookoła są piękne kompozycje kwiatowe bardzo mi się podobają ta klatka z kwiatkiem śliczna, żałuję teraz że wyrzuciłam w ubiegłym roku klatkę starą po kanarku można było wykorzystać na ogrodzie. Czytałam ostatnio że starzy ludzie wspominają a młodzi marzą- życzę Ci więc marz jak najdłużej i twórz Swój piękny zakątek
Safoya 11:30, 15 cze 2011

Witam Jestem już po obchodzie ogrodowym, piję kawkę i zaraz ruszam dalej
Pokaże wam moje tarasowe nasadzenia.

Zaczynają kwitnąć jaskry.

Posadziłam niebieski powijnik i różę Eden Rose do towarzystwa. W tle zabiedzona w tym roku hortensja anabelle. Panowie pochlapali ją tynkeim i bardzo to odchorowała a potem poszarpał ją bardzo suchy wiatr. Oberwałam jej suche listki i nawet zawiązuje pączki.

A to inny powojnik - mam piękne ogromne kwiaty. Muszę wykombinować dla nich podpory.

zioła

Krzaczki białych hortensji przy wejściu na taras zawiązują pączki

Rojniki pod wisteria

Zaczyna kwitąć lawednda.

Biała, niebieska a w tłe przywrotnik ostroklapowy.

A to jeszcze moja różana faworytka. Cudownie porcelanowa nn

Safoya 12:06, 15 cze 2011

grazyna_michalik napisał(a)
witam , obejrzałam Twój ogród i widoki dookoła są piękne kompozycje kwiatowe bardzo mi się podobają ta klatka z kwiatkiem śliczna, żałuję teraz że wyrzuciłam w ubiegłym roku klatkę starą po kanarku można było wykorzystać na ogrodzie. Czytałam ostatnio że starzy ludzie wspominają a młodzi marzą- życzę Ci więc marz jak najdłużej i twórz Swój piękny zakątek

To chyba prawda Jestem marzycielką z natury i od dzieciństwa. Wobec tego chcę jak najdłużej marzyć Bardzo dziękuję Ci za życzenia.
hanka_andrus 19:34, 15 cze 2011

Piękna róża!To co ,że nn.Twoja i jedyna taka piękna.Lawendy pięknie kwitną.Moje w cieniu,muszę je na słońce wystawić,ale to w sierpniu ,jak zwolni się miejsce.....
Safoya 20:41, 15 cze 2011

Haniu laweda faktycznie lubi słońce. U mnie jest kompletnie bezproblemowa. Tylko ją mocno przycinam na wisonę i pięknie się zagęszcza. Na pewno będę nią obsadzać ogród.
Sebek 22:00, 15 cze 2011

Przepiękne robisz zdjęcia
Safoya 23:25, 15 cze 2011

Aaaaa właśnie widziałam zaćmienie. Żadne zdjęcie nie odda uroku tego zjawiska. Najśmieszniejsze, że akurat miałam obiektyw do kwoatów-makro. Cos tam wyszło hehe

Sebek 23:26, 15 cze 2011

A my z Neską nic nie widzieliśmy .... sliczne zdjęcie
Matka 23:27, 15 cze 2011

przed chwilą obserwowałąm księżyc u siebie!całkiem się schował
Safoya 23:32, 15 cze 2011

Uwielbiam patrzeć w niebo i interesuję się astronomią. Podawali inne godziny i o 22 poddałam się. Dobrze, że wyjżałam przez okno. Akurat księżyc był calkowicie zasłonięty. Pierwszy raz w życiu mi się udało zobaczyć zaćmienie księżyca. Smutno mi trochę bo moje dziecię czekało cały wiczór i zasnęło 5 minut wcześniej. Nie udało mi się go dobudzić.

Bogda miałyśmy szczęscie