przeanalizowalam...no i coz.juz mi sie podoba
Na plus rozchodnikow dodam ze ona szybko startuja i ma takich trawiasto-bylinowych rabatach beda dlugo widoczne.
Fajne inspiracje i klimaty. Będzie piękny ogród. Magnolia dobrze cię prowadzi. Bardzo mi się to podoba. Sama nie czuje się nas siłach żeby radzić ale podglądam
1)Przed grabami zawilce jeszcze lepiej bo podobaja mi się bardziej niż hortki a będe miala tam ładny widok z okna jadalni. Dosadzilabym do tego może te hosty tylko jakie? Mam takie :
albo takie:
a jak żadne z nich nie pasują to zakupię inne tylko jakie?
2)Hortensje dalej na zachód i miskanty dodam tam pewnie bo wyjdzie tam dość szeroko więc się zmieszczą
3)"W 2 i 3 pas rozplenic , może pierwszy pas a przed nim niższa trawa z bylinami- dużo rozchodników,ewentualnie ale niekoniecznie plamy jeżówek. " -jaka niższa trawa pasuje o rozplenic i rozchodników i najlepiej jakby była zimozielona
4) Odnośnie mieszanki molinia + rozchodniki + jeżówki - bardzo mnie kusi
5)"Na 7 może być tak- miskanty, przed nimi jeżówki i b. rzadko rozplenice, tak tylko ze 3 w polu jeżówek" - to akceptuję bez namysłu bo już mi sie nie chce przesadzać tych gracków
Katia super że wpadłaś Czeka mnie totalna rewolucja i nie wiem ile uda mi się zrobić w tym roku ale będe walczyć ostro
A Magnolia wiem niezastąpiona i fajnie to napisałaś:" dobrze Cię prowadzi" -tak się czuje własnie jakby mnie wzięła za rękę i pokazała to czego nie mogę dostrzec