Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielonym od linijki - ogród Ivony

Zielonym od linijki - ogród Ivony

kasja83 10:09, 09 kwi 2016

Iwona gdzie bywasz?
ivo 10:41, 09 kwi 2016

Jestem nadrabiam trochę na wątkach bo szał wiosenny się zaczął . A u siebie też masakra nie nadążam ostatnio za tym wszystkim. Kostka sie kładzie wczoraj bylo u 8 chlopów polozyli ok 100 m i to do poludnia w deszczu aż mi ich szkoda było. Nagotowalyśmy z mamą bigosu z 3kg kapusty i wszystko poszło Dziś leje dalej i nie ma się na lepiej . Może się dzis wybiore do szkółki na wstępne zakupy ale jakoś ciężko mi się zebrać po wczorajszym. M tez urobiony cięzko dziś było wstać. Macham wszystkim zaglądającym.
Aska 10:52, 09 kwi 2016

Dzień dobry Iwonko. Udało mi się kupić Umbry-wysokość szczepienia ok 2,20 cm. Proszę Cie o podpowiedź, czy palikowałaś Umbry od razu po posadzeniu jeśli tak to na jaką wysokość, ile palików i czy paliki były bambusowe(gdzieś czytałam, że są odpowiednie do palikowania drzew).
ren133 10:58, 09 kwi 2016

Pozdrawiam w sobotni deszczowy dzień
kasja83 12:05, 09 kwi 2016

ivo napisał(a)
Jestem nadrabiam trochę na wątkach bo szał wiosenny się zaczął . A u siebie też masakra nie nadążam ostatnio za tym wszystkim. Kostka sie kładzie wczoraj bylo u 8 chlopów polozyli ok 100 m i to do poludnia w deszczu aż mi ich szkoda było. Nagotowalyśmy z mamą bigosu z 3kg kapusty i wszystko poszło Dziś leje dalej i nie ma się na lepiej . Może się dzis wybiore do szkółki na wstępne zakupy ale jakoś ciężko mi się zebrać po wczorajszym. M tez urobiony cięzko dziś było wstać. Macham wszystkim zaglądającym.

Ja też zaczęłam coś tam jeździć po szkółkach...ale u mnie w okolicy to ceny takie, że głowa mała.Z tego co piszesz chłopy wydajneFajnie,że się dzieje!
anna_t 12:37, 09 kwi 2016

macham twarda bądź, za rok leżing Cię czeka w pięknym ogrodzie
lojalna_ 12:49, 09 kwi 2016

Ile tego u Ciebie cudnawo ja mam dwie gałazki na dereniu a piwonie trzy kiełki sa ....piekna wiosna wypadną

A z kostka to szacun ....ciepłe mleko mam chcesz ?
ivo 21:59, 09 kwi 2016

Aska napisał(a)
Dzień dobry Iwonko. Udało mi się kupić Umbry-wysokość szczepienia ok 2,20 cm. Proszę Cie o podpowiedź, czy palikowałaś Umbry od razu po posadzeniu jeśli tak to na jaką wysokość, ile palików i czy paliki były bambusowe(gdzieś czytałam, że są odpowiednie do palikowania drzew).

Asiu palikowalam od razu po posadzeniu ale ja mam takie grube kołki wysokie one mają chyba z 5 cm średnicy a wysokie są na tyle że dostaja do korony.
ivo 22:00, 09 kwi 2016

kasja83 napisał(a)

Ja też zaczęłam coś tam jeździć po szkółkach...ale u mnie w okolicy to ceny takie, że głowa mała.Z tego co piszesz chłopy wydajneFajnie,że się dzieje!

U mnie też niektóre ceny mnie osłabiają no ale cóż ogród kosztuje. A chłopy super som i mają jeszcze wspomóc więc będzie szybciej. Zostało ok. 50 m
nawigatorka 22:01, 09 kwi 2016

Haha tak myslalam ze karmisx ekipe.tez bede karmic caly przyszly tydzien...
Macham.u mnie tez pada-wreszcie bo sucho