Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielonym od linijki - ogród Ivony

Zielonym od linijki - ogród Ivony

ivo 10:11, 23 maj 2016

lindsay80 napisał(a)
ale fajnie wszędzie, na chwasty nie patrzymy.
Za podział lawendy podziwiam, też bym się bała

Na chwasty to ja sama patrzeć nie mogę Ale mam nawet matę pod kamyk tylko kaski brak na zamówienie kamyka więc i mata nie rozłożona bo nie mogłabym na taki wredny widok patrzeć.
kasja83 20:52, 23 maj 2016

ivo napisał(a)

Na chwasty to ja sama patrzeć nie mogę Ale mam nawet matę pod kamyk tylko kaski brak na zamówienie kamyka więc i mata nie rozłożona bo nie mogłabym na taki wredny widok patrzeć.

Sie ma Iwonka-mnie też kamyka brakło-szkoda mi teraz zamawiać, bo hurtem chciałam przywieźć jak będę granit do gabionu zamawiać-a tu koooopa, bo gabion miał być jeszcze w maju, a będzie w połowie czerwca.grrrr
nawigatorka 21:09, 23 maj 2016

Juzia napisał(a)

No co ty??!?!?

aż takiej potrzeby nie mam by ryzykować. a lubie swpje obecne
Juzia 22:26, 23 maj 2016

nawigatorka napisał(a)

aż takiej potrzeby nie mam by ryzykować. a lubie swpje obecne

A jak nie masz potrzeby....no to nie masz
Makao_J 09:20, 24 maj 2016

ivo napisał(a)

Ania pojęcia nie mam jak ceny ale wiem że takie zrębki muszą trochę poleżeć nie można jej tak od razu używać bo zabiera azot z gleby.

A ja głupia rzuciłam od razu bo nie wiedziałam i teraz odsuwam i podsypuję nawozy bo wszystko zmizerniało
ivo 09:27, 24 maj 2016

kasja83 napisał(a)

Sie ma Iwonka-mnie też kamyka brakło-szkoda mi teraz zamawiać, bo hurtem chciałam przywieźć jak będę granit do gabionu zamawiać-a tu koooopa, bo gabion miał być jeszcze w maju, a będzie w połowie czerwca.grrrr

Człowiek by chciał już a tu się nie da Znam ten ból
ivo 09:28, 24 maj 2016

Makao_J napisał(a)

A ja głupia rzuciłam od razu bo nie wiedziałam i teraz odsuwam i podsypuję nawozy bo wszystko zmizerniało

Czyli jednak coś w tym jest. Moje zrębki leżały ok 5 lat więc myślę że będzie OK
Mixtoorka 13:51, 24 maj 2016

ivo napisał(a)
Dziś M nie wytrzymał dopadł glebogryzarke i zciachał wszystko na tyłach lepiej tak niż z tymi chwastami. Niechciany gość zadomowił się u nas Zając poszedł bocian przyszedł Żeby tylko znów nie robił na dach bo M będzie musiał z Karcherem po drabinie .

Ale macie fajnego sąsiada, robale powyjada!
nawigatorka 07:38, 03 cze 2016

Hop hop
ivo 09:57, 03 cze 2016

A no melduję się
Ostatnio u mnie trochę się działo. Żwirek wysypałam na wiśniowej i roboty przy tym było bo tam prawie 100 m kwadratowych. Paznokcie po tym miałam tragiczne ani rękawice nie pomogły. Moglam zrobić zdjęcie i wstawić na Hu...a pani domu Na tyłach nie mogę się dorobić ale przygotowałam już rabate pod trzcinniki i może jutro uda mi się posadzić. Jeszcze zostanie rozsypanie zrębek tam a będzie ciężko jeździć taczkami bo nalało i chyba się zapadnę w tym błocie. Pod te zrębki dam chyba tekturę żeby chwasty nie przełaziły gdzieś czytałam u kogoś że tez się nadaje i jest dłuższy efekt niż przy gazetach.
Graby to już można ciąć bo mnie wkurzają takie rozlazłe są. I z tym podkrzesywaniem to później smaruje się czymś te miejsca gdzie było odcięte ?