Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielonym od linijki - ogród Ivony

Zielonym od linijki - ogród Ivony

nawigatorka 23:44, 28 lut 2016

ja dalej myślę i pokazuje co wymalowałam byś Ty miała o czym mysleć
połaczyłam Twoje z moim. zagajnik w takim układie nie powinien chyba mocno zacieniać warzywnika za to powiniem zacieniać plac - wielki plac bo nie wiem co tam planujesz -stół, pergola,basen, plac zabaw....?
masz duzy trawnik, szeroką trawiasta rabatę, ściezkę do warzywnika, ławeczkę w zagajniku....jak to widzisz?

Dla jasności:
zielone - rabaty
jasnozielone - trawa
szare - plac
paski - ścieżka
różowe -ławka
białe w kropli - zagajnik brzozowy

jak masz dość moich wariacji to pisz

ivo 08:51, 29 lut 2016

Jejku Asiu nie wiem jak to nawet napisać jesteś wielkaaaa
Ta opcja jest taka "najbardziej moja". A ja wczoraj już nawet rysowałam z warzywniakiem po drugiej stronie ale jakoś tak nijak to bo tam też mam taką bramke gdzie wywalam różne odpady poza działkę i jakoś tam sie przyzwyczaiłam.

W tej opcji ten placyk wychodzi za duży jakoś by trzeba było przerobić to bo tam planuję takie miejsce na imprezki jakiś stół z ławkami na ognisko.
Ale ogoleni patrząc to w tym układzie układ rabat jest jakiś taki przejrzysty Tylko trzebaby było osłonić ten warzywnik żeby go nie było widac żywopłot wchodzi w grę dalej mnie kusi ten cisowy ale tanio to nie wyjdzie.
I nawet sobie tak myśle że zrobiło się fajne miejsce na plac zabaw dla dziecia tam na prawo od domuStamtąd bym miała dobry widok z tarasu na szaleństwa synka. I tam by może ten skos trochę się zamaskował wtedy.

nawigatorka 09:09, 29 lut 2016

ivo napisał(a)
Jejku Asiu nie wiem jak to nawet napisać jesteś wielkaaaa
Ta opcja jest taka "najbardziej moja". A ja wczoraj już nawet rysowałam z warzywniakiem po drugiej stronie ale jakoś tak nijak to bo tam też mam taką bramke gdzie wywalam różne odpady poza działkę i jakoś tam sie przyzwyczaiłam.

W tej opcji ten placyk wychodzi za duży jakoś by trzeba było przerobić to bo tam planuję takie miejsce na imprezki jakiś stół z ławkami na ognisko.
Ale ogoleni patrząc to w tym układzie układ rabat jest jakiś taki przejrzysty Tylko trzebaby było osłonić ten warzywnik żeby go nie było widac żywopłot wchodzi w grę dalej mnie kusi ten cisowy ale tanio to nie wyjdzie.
I nawet sobie tak myśle że zrobiło się fajne miejsce na plac zabaw dla dziecia tam na prawo od domuStamtąd bym miała dobry widok z tarasu na szaleństwa synka. I tam by może ten skos trochę się zamaskował wtedy.

cieszy mnie ze Ci sie spodobalo tak czulam.ze te proste linie Cie przekonaja

Placyk wielki ale mozesz np na ktoryms jego boku jeszcze cos podadzic,albo dowolnie zwiekszyc ktorys zagajnik. Albo pomysl co poza stolem bys tam chciala miec i bedziesz wiedziala jaki duzy jest potrzebny.ja np na plac z altana i stolem i wglebnik z igniskiem mam przewidziane jakes 8x11 metrow.ten placyk na rysunku tez pewnie tyle ma.

Moze jesli masz thuje to oddziel nimi warzywnik.daszjakisz pas traw zwiewnych przed nimi i bedzie lzej wizualnie. choc cisy oczywiscie fajniejsze.

A co do placu zabawbto fajny pomysl bo bedzie w trawniku a gdy dziecie wyrosnie bedzie mozna go zdemontowac.nawet rysowalam tam jakas rabate ale mi sie nie podobalo.
leon60 09:23, 29 lut 2016

Asiu to jest genialne !
siakowa 09:26, 29 lut 2016

świetnie
nawigatorka 09:37, 29 lut 2016

Jaki entuzjazm ale sie ciesze
Juz poszlam wczoraj spać ale jeszcze doznalam olsnienia i kompa odpalilam
ivo 09:37, 29 lut 2016

Siaku Leonku - nieźle nie ?
Tylko teraz myśle że tam z tyłu mam zywopło t już posadzony po linii płotu i tak się zastanawiam czy go nie przesadzić? ( M mnie zabije )Bo dwa żywpoloty w tak bliskiej linii to trochę bez sensu . Zobaczcie te czerwone iksy to żywopłot do zlikwidowania:

ivo 09:45, 29 lut 2016

Jak patrzę na to zdjęcie to mam takie wrażenie że jak dosadze ten żywopłot w tej zielonej linii to ten na tyłach przy ogrodzeniu jest zbędny.
leon60 09:46, 29 lut 2016

Pewnie, ze zbędny, ja bym przesadziła tym bardziej jak tujki małe
ivo 09:47, 29 lut 2016

leon60 napisał(a)
Pewnie, ze zbędny, ja bym przesadziła tym bardziej jak tujki małe

Już widze minę Ema hihih