melisa
17:35, 03 sie 2015
Witajcie moi Drodzy
Ciesze się, że znalazłam w przestrzeni internetowej miejsce pełne inspiracji i porad.
W temacie ogrodu mam niestety pod górkę ponieważ działka która kupiliśmy należy raczej do tych trudnych (taki się przynajmniej wydaje mi-laikowi)
Przedogródek ma wystawę zachodnią, poprzedni właściciel działki nawiózł piachu w którym nic co posadziłam nie chce rosnąć.
Ogród "wypoczynkowy" jest po stronie wschodniej, ziemia jest ciężka, gliniasta (nawieźliśmy trochę torfu)i póki co rośnie tam trawa, 3 drzewka owocowe, stoi piaskownica i huśtawka. Od strony południowej sąsiedzi uraczyli nas szpalerem tuj, ekspansywnym bluszczem wijącym się po prawie całym ogrodzeniu, milinem i języcznikiem.
Zależy mi na tym, żeby ogród cieszył zarówno dzieci (2,5 i 2 mies więc temat jest rozwojowy
) jak i nas - dorosłych. Żeby pięknie wyglądał zarówno latem jak i zimą. I żeby nie wymagał zbyt dużych nakładów pracy w przyszłości. Jestem psychicznie gotowa na przekopywanie, zmienianie ziemi i inne zabiegi 
W załączniku zamieściłam zrzut z zaznaczonymi drzewkami. Ogród znajduje się w woj mazowieckim.
W następnym poście postaram się opisać moje pomysły

Ciesze się, że znalazłam w przestrzeni internetowej miejsce pełne inspiracji i porad.
W temacie ogrodu mam niestety pod górkę ponieważ działka która kupiliśmy należy raczej do tych trudnych (taki się przynajmniej wydaje mi-laikowi)
Przedogródek ma wystawę zachodnią, poprzedni właściciel działki nawiózł piachu w którym nic co posadziłam nie chce rosnąć.

Zależy mi na tym, żeby ogród cieszył zarówno dzieci (2,5 i 2 mies więc temat jest rozwojowy

W załączniku zamieściłam zrzut z zaznaczonymi drzewkami. Ogród znajduje się w woj mazowieckim.
W następnym poście postaram się opisać moje pomysły